Nederland weer van ons

PVV-kamerlid Fleur Agema heeft een spoeddebat aangevraagd met minister Klink over de vrijspraak in hoger beroep van het Bredase café Victoria wegens overtreding van het rookverbod. Vandaag heeft het gerechtshof geoordeeld dat er een gebrek is aan een deugdelijke wettelijke grondslag voor het verplicht instellen, aanduiden en handhaven van een rookverbod in horeca-inrichtingen zonder personeel. De PVV wil dat minister Klink het rookverbod in de horeca per direct in zijn geheel opheft.

"Dit is het failliet van het rookverbod in de horeca," aldus Agema, "Niet alleen voor de cafés zonder personeel maar voor alle horecagelegenheden, immers cafés met personeel zullen hierdoor weer nadeel ondervinden als er in cafés zonder personeel wel mag worden gerookt."

Agema wijst er verder op dat voor invoering van het rookverbod de helft van de cafés op vrijwillige basis al een rookvrij gedeelte had. "Wij pleiten voor een bordje aan de deur waarop duidelijk wordt aangegeven of er wel of niet wordt gerookt. Dan heeft iedereen zelf de keuze."

Zie ook:
De Telegraaf: Rookverbod kleine horeca niet geldig
AD: Hof: Rookverbod kleine horeca niet geldig

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4400 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties