Nederland weer van ons

DEN HAAG - Voor PVV-leider Geert Wilders komt ''een nachtmerrie'' uit als er onderhandelingen beginnen over een paars-pluskabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. Wilders riep zaterdag CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen op met hem en VVD-leider Mark Rutte te onderhandelen om Paars-plus te voorkomen.

Meer links:
Wilders vraagt CDA om hulp tegen Paars-plus, Telegraaf.nl

''Ik hoop dat Verhagen zich in het landsbelang bedenkt en alsnog met de drie partijen VVD, PVV en CDA tegelijk om de tafel wil. Ik ben er klaar voor'', aldus Wilders. Tot nu toe heeft het CDA geweigerd om aan te schuiven voor gesprekken over een rechts kabinet met VVD en PVV, zolang deze partijen niet eerst hun onderlinge verschillen overbruggen. Wilders wil op zijn beurt alleen onderhandelen met de drie partijen tegelijk. Hierdoor is het sinds de verkiezingen op 9 juni nooit tot onderhandelingen over een rechts kabinet gekomen.

Dat Rutte nu wel gaat onderhandelen met Job Cohen (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Femke Halsema (GroenLinks) noemt de PVV-leider slecht nieuws. ''Dat is de allerslechtste optie voor Nederland. Een stem op de VVD is dus mogelijk een stem op GroenLinks. Het kabinet-Rutte met Halsema is een nachtmerrie'', aldus Wilders.

Bron: AD.nl

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4295 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties