feed-image RSS

Nederland weer van ons

De Premier ergerde zich eind vorig jaar aan de 'onzin' over de zorg in de media. En deze staatssecretaris heeft met zijn mooi-weer brieven en feel-good spotjes alles gedaan om dit beeld in stand te houden. Gelukkig is het ministerie op de vingers getikt door de Reclame Code Commissie en zijn we van die verschrikkelijke spotjes af, maar zijn brieven gaan gewoon door. En deze keer is zijn boodschap dat de transitie tot nu toe zorgvuldig wordt uitgevoerd en daardoor beheerst verloopt.

Vragen van de leden Gerbrands en Fritsma (beiden PVV) aan de staatssecretaris van VWS over het bericht 'Grote onrust in verzorgingshuis Zuidoost over opvang illegalen'(*)

1.)
Bent u bekend met het artikel 'Grote onrust in verzorgingshuis Zuidoost over opvang illegalen'?

2.)
Is het niet van de zotte dat onze ouderen het verzorgingshuis niet meer in komen, maar er wel plaats is voor uitgeprocedeerde asielzoekers? Zo nee, waarom niet?

3.)
Bent u van mening dat het onverantwoord is om kwetsbare ouderen gezamenlijk op te vangen in een verzorgingshuis met een groep uitgeprocedeerde asielzoekers? Zo ja, hoe gaat u deze ouderen beschermen? Zo nee, waarom niet?

Voorzitter,

Wat mijn fractie betreft moet deze staatssecretaris zich kapot schamen. En niet alleen vanwege de belachelijk late toezending van 50 cm aan stukken, die niemand hier fatsoenlijk heeft kunnen lezen voor het debat, maar vooral omdat hij weer met een prutsbrief komt, waarin hij dit keer de budgethouders beschuldigd van het te laat indienen van de declaraties.

Wat zijn de excuses van deze staatssecretaris waard, als hij een paar weken later weer precies hetzelfde doet? Namelijk de schuld verplaatsen en neerleggen bij de budgethouders, in plaats van toe te geven dat hij het hele proces onderschat heeft. Voorzitter, uit alle hoeken en gaten zijn waarschuwingen afgegeven, maar de staatssecretaris bleek hier blind en doof voor en daar zijn nu de budgethouders en zorgverleners de dupe van. Het trekkingsrecht moest en zou op 1 januari ingevoerd worden, ongeacht de consequenties. Systeem voor mensen.

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3030 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties