Nederland weer van ons

De PVV is fel tegenstander van de blinde kap van Staatsbosbeheer in Schipborg, Nijmegen en Baarn. Ondanks enorme protesten van omwonenden kapt Staatsbosbeheer tientallen hectaren bos om heide te creëren. De kap van oeroude bossen om kunstmatige tupperware-natuur te verwezenlijken, is een klap in het gezicht van de omwonenden! PVV-lid Karen Gerbrands vraagt staatssecretaris Bleker om de kap zo snel mogelijk te stoppen om verdere schade te voorkomen. 

Vragen van het lid Gerbrands (PVV) aan de staatssecretaris van EL&I over massale boskap

1.)
Is de staatssecretaris bekend met de omvangrijke protesten van omwonenden in Schipborg e.o., Baarn e.o. en Nijmegen e.o. met betrekking tot de kap van prachtige bosgebieden? Klopt het dat Staatsbosbeheer hier tientallen hectaren bos aan het kappen is? (*) 

2.)
Is de staatssecretaris met ons van mening dat Staatsbosbeheer geen rekening houdt met de wensen van omwonenden en dat dit ontoelaatbaar is? Zo neen, waarom niet? 

3.)
Kan de staatssecretaris verklaren waarom prachtige eeuwenoude bossen gekapt moeten worden om onnatuurlijke natuur in de vorm van heidegebieden te creëren? 

4.)
Kan de staatssecretaris garanderen dat de kap in Heiderijk, Schipborg en het Baarnsche Bos per direct stop worden gezet? Zo neen, waarom niet? 

5.)
Kan de staatssecretaris uiteenzetten waarom Staatsbosbeheer geen waarde hecht aan het gebrek aan draagvlak voor de wilde boskap in deze gebieden? 

6.)
Hoe verhoudt de massale boskap zich met de EU-groenboek bosbescherming? 

(*)

"Bomenkap Strubben-Kniphorstbos mag doorgaan", RTV Drenthe, 23 november 2010

"Staatsbosbeheer geeft uitleg over bomenkap tijdens rondleiding in Baarnsche Bos", De Gooi en Eemlander, 24 november 2010

"Algemene inspectiedienst onderzoekt bomenkap voor Heiderijk", de Gelderlander, 05 november 2010 

 

 

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2990 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties