Nederland weer van ons

De PVV heeft met zorg kennisgenomen van het voornemen van de Voedsel en Waren Autoriteit om vanaf vandaag niet meer containerschepen op zee te controleren.

PVV-er Gerbrands: “Dit is te voorbarig, zeker als je in het oog neemt dat verleden week nog naar buiten kwam dat de ramp in Fukushima veel erger is dan kenners dachten!”

Volgens de PVV moet het controleren van containerschepen op zee met een jaar worden verlengd.

“Omdat deskundigen van het Internationaal Atoomenergie Agentschap hebben laten weten dat ze niet denken dat Tepco begin volgend jaar de situatie bij Fukushima onder controle heeft, kan je beter het zekere voor het onzekere nemen!”, aldus Gerbrands.

De PVV stelt staatssecretaris Bleker dan ook de volgende vragen:

1 juni 2011

1.)
Bent u bekend met het artikel van MSN Nieuws (*) en de Volkskrant (**)?

2.)
Bent u van mening dat 38 radioactief besmette containers in ongeveer 2 maanden, er 38 te veel zijn en kunt u aangeven hoeveel daarvan op zee, in de havens en op de vliegvelden zijn opgemerkt? Zo neen, waarom niet?

3.)
Deelt u de mening dat de ramp in Fukushima veel groter is dan dat in eerste instantie werd gesteld en dat er altijd nog grote onzekerheden zijn, aangezien deskundigen van het Internationaal Atoomenergie Agentschap hun vraagtekens zetten bij het voornemen van eigenaar Tepco om de situatie bij de centrale begin volgend jaar volledig onder controle te hebben? Zo neen, waarom niet?

4.)
Bent u daarom van mening dat, totdat er vanuit Japen duidelijkheid is over de gang van zaken met de centrale, het controleren van containerschepen op zee door de Voedsel en waren Autoriteit nog zeker met een jaar moeten worden verlengd? Zo neen, waarom niet?

 

(*) “Minder controle op containers uit Japan” (MSN Nieuws, 31-5-2011)

(**) “Meltdown in drie kernreactoren Fukushima” (Volkskrant, 24-5-2011)

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3140 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties