Nederland weer van ons

De PVV heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het bericht dat in beslag genomen, mishandelde knaagdieren door Dienst Regelingen worden verhandeld onder andere als levend slangenvoer.

“Dit is werkelijk te luguber voor woorden!", aldus PVV Landbouw-woordvoerder Karen Gerbrands welke evenals haar collega Dion Graus wil dat mishandelde dieren worden opgevangen, veterinaire zorg krijgen om herplaatst te worden en niet als voerobject te worden verhandeld. De PVV pleit al jaren voor zowel kwalitatieve als kwantitatieve verbetering van de opvang van in beslag genomen dieren. 

 Vragen van de leden Gerbrands en Graus (beiden PVV) aan de staatssecretaris van EL&I over in beslag genomen dieren die doorverkocht worden als voer.

1.)
Bent u bekend met het artikel “Overheid verkocht konijnen als slangenvoer”? (*)

2.)
Is de berichtgeving juist dat in beslag genomen, mishandelde dieren door Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie met enige regelmaat worden doorverkocht aan handelaren die deze dieren als voer voor onder andere slangen gebruiken? Zo ja, bent u met ons van mening dat Dienst Regelingen (DR) bovengenoemde dieren dient op te vangen, te verzorgen en te herplaatsen in plaats van hulpbehoevende dieren als voer te verhandelen.

3.)
Bent u bereid deze handelpraktijken per direct stop te zetten en het door de DR onterecht verkregen geld over te maken aan Stichting Knaagdierenopvang Het Knagertje te Den Haag welke datgene doet wat de overheid al jaren verzaakt! 

 

(*) http://www.nu.nl/algemeen/2540419/overheid-verkocht-konijnen-als-slangenvoer.html 

 

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2790 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties