Skip to main content

Inbreng AO Vrouwen naar de top: "Emancipatie terug bij af"

Voorzitter,

De minister heeft een site gelanceerd. Die linkt door naar het rapport ‘Vrije plekken in RvC’s en RvB’s; het is eigenlijk een routeadvies voor topvrouwen op weg naar de vrije plekken in de top200 bedrijven’. Vol met nuttige tips, zoals welke activiteiten vrouwen zouden moeten ondernemen om hun netwerk te verbeteren: niet turnen of darts, maar golf of tennis. En welke interesses lonen: planten en bloemen of astrologie aanzienlijk minder dan beleggen of moderne kunst. Mannen wisten dat blijkbaar allang! Eigenlijk hilarische adviezen vz, als het niet om te janken zou zijn, deze oprispingen van jaren 70 sisterhood. Maar deze socialistische minister geeft er nog een laatste waarschuwing bij: dit is de LAATSTE halte voordat de minister overgaat van drang naar dwang, in de beste socialistische traditie waarvan het overgrote deel van de burgers had gehoopt dat die definitief voorbij was. Maar dat was te vroeg gejuicht.

De regering, de Kamer en de emancipatie-industrie maken zich heel druk als het gaat over emancipatie in de traditie van de jaren 70. Gloria Steinem is intussen 80 jaar, Anja Meulenbelt is allang niet meer buiten geweest. Maar intussen is er waarachtig wel een ander tijdsgewricht aangebroken, juist als het gaat om de basis van emancipatie van vrouwen, van homo’s en alle andere andersgerichten. Want de islam is over ons gekomen. En die werpt ons honderden jaren terug in de tijd.
Maar hier zijn de “sisters van de hood” blind voor die nieuwe werkelijkheid. Ze houden zich bezig met : meer hoogopgeleide vrouwen naar de top.

Vz, we zijn in het Westen in relatief korte tijd ver gekomen als het gaat om emancipatie. Die is wel zo’n beetje voltooid. Maar terwijl de politiek-correcte elite zich bezighoudt met een vrouwelijke hoogleraar meer of minder en of er op de kleuterschool wel gender-neutrale toiletten zijn, worden door de islamitische massa-immigratie al onze verworvenheden in razend tempo afgebroken. De veiligheid van met name vrouwen en homo’s wordt ernstig bedreigd. Spugen, scheldpartijen, hinderlijk volgen, geweld en verkrachting zijn niet alleen in Nederland, maar in heel Europa aan de orde van de dag.

Uit het rapport ‘2 werelden 2 werkelijkheden’ blijkt hoe ver de islam onze verworvenheden op het gebied van emancipatie en verheffing terugwerpt in de tijd. Docentes die erop gewezen worden dat hun kleding haram is, want te strak (juf, ik kan uw lichaamsvormen zien), docenten die hun davidsster maar thuislaten, docenten die ‘handelingsverlegen’ zijn als ‘moeilijke onderwerpen’ zoals de holocaust of terrorisme aan de orde komen.

De berovingen en aanrandingen in Keulen en de andere Duitse steden zijn het topje van de ijsberg van het geïmporteerde georganiseerde islamitische seksuele geweld. In de deelstaat Nordrhein-Westfalen zijn er tijdens de jaarwisseling 1076 meldingen binnengekomen van beroving of seksueel geweld, in Hamburg 195, in Hessen 43, in Beieren 27 en ga zo maar door. 72 verdachten zijn momenteel met naam en toenaam bekend; 12 van hen hebben de Duitse nationaliteit, anderen zijn Algerijnen, Irakezen, Afghanen en Syriërs.

Het seksueel lastigvallen van vrouwen door groepen allochtone jongeren komt in meerdere West-Europese landen voor. In 2012 maakte de documentaire Femme de la Rue van de Brusselse Sofie Peeters veel reacties van herkenning los. Zij liet zich filmen terwijl ze door haar eigen wijk liep en werd lastiggevallen door voornamelijk allochtone jongeren.
In Groot-Brittannië wordt de ene rape gang na de andere verkrachtingsbende opgerold. In onder andere Rotherham, Derby, Rochdale, Bristol, Oxford, Telford, Banbury en Aylesbury. Nagenoeg alle veroordeelde daders van die georganiseerde verkrachtingen, waarbij voornamelijk autochtone slachtoffers vielen, waren moslim. De bendes hebben jarenlang hun gang kunnen gaan omdat politici en politie wegkeken vanwege de bijna volledig islamitische afkomst van de daders.

In 1975 werden er in Zweden 421 verkrachtingen aangegeven bij politie, in 2014 was dit aantal 6620, een stijging van 1472%.
Het fanatiek multiculturele Zweden is nummer twee op de wereldwijde lijst van verkrachtingen per land, waarbij de laatste jaren in het bijzonder het aantal groepsverkrachtingen spectaculair is gestegen. Uit een Zweeds onderzoek uit 2002 blijkt dat 85% van de veroordeelde daders voor een verkrachting eerste- of tweede generatie immigrant was. Maar ook daar kijken de feministen weg. Andere prioriteiten.

Dit zou het thema moeten zijn van de sisterhood, voorzitter. Al die woedende verongelijkte feministen zouden hier woedend om moeten zijn. Zij zouden met ons de grenzen moeten willen sluiten voor islamitische jonge mannen, testosteronbommen die onze samenleving komen ontwrichten. Zo zouden ze hun belaagde zusters basale lichamelijke en geestelijke veiligheid en integriteit kunnen bieden.
Kom uit uw cocon, zou ik ze willen toeroepen. Zie waar uw solidariteit met uw zusters ECHT nodig is. Die ligt NIET hier vz. Niet bij hoogopgeleide vrouwen die niet weten dat ze moeten gaan golfen in plaats van turnen.
Is de minister het met mij eens dat alle vrouwen en homo’s die tot nu toe het slachtoffer zijn geworden van verkrachting, van aanranding, van geweld, van minachting niet kunnen begrijpen waar u zich nu toch mee bezighoudt? Wat heeft u, als minister van emancipatie, te zeggen? Wilt u hen uitleggen waarom hun noden geen prioriteit hebben en die van de carrièrevrouwen wel? Zoveel prioriteit dat u zelfs bereid bent om als overheid heel diep in te grijpen in de bedrijfsvoering van publieke, maar zelfs van private organisaties. Graag een reactie.

Dank u, voorzitter.