Nederland weer van ons

Voorzitter:
"De komende tien jaar zal de voedselproductie ernstig te lijden krijgen onder klimaatverandering, in Engeland is het groeiseizoen met twee weken afgenomen, en 148 tornado's hebben de afgelopen maanden al meer dan 300 mensen het leven gekost. De groei van de wereldbevolking en nieuwe grenzen zullen ervoor zorgen dat hongerende mensen niet meer op zoek kunnen naar voedsel, weg van hun verwoeste velden. Politici weigeren in te zien dat er oplossingen moeten komen. Zo moeten we proberen de ijskap van de noordpool te laten smelten, door deze te bedekken met roet".

We schrijven 1975 en bovenstaande teksten staan in een artikel in de Newsweek van 28 april van dat jaar. Het is nog geen 40 jaar geleden, dus we praten over een nanoseconde in de aardse tijd. Ik had van onze elite verwacht dat ze een hoger niveau aan de dag zou leggen dan alleen te kijken naar de volgende generatie. Helaas.
Of het nou gaat om zure melk door de eerste spoorlijn tussen Amsterdam en Haarlem, om besmette groenten door Tsjernobyl of de Milleniumbug (herinnert u zich deze nog nog...), alarmisme is van alle tijden en het meest effectief wanneer het de mens zelf, of zijn kinderen dreigt te treffen.

Waar het eerst de Global Cooling was, is het nu de Global Warming. Alarm, alarm, en u bent er schuldig aan! Dus hier dat belastinggeld, want u moet tegen uzelf in bescherming worden genomen. Het energie-akkoord dat vanmorgen via de Telegraaf uitlekte, klinkt als een doe-het-zelf-pakket van het Rijks-instituut voor herprogrammering, thuisbezorgd per elektrische scooter. Het klimaatalarmisme, Vz, is de nieuwe religie, onder de groensocialistische paraplu van de duurzaamheid. Er heeft in Nederland geen ONT-zuiling plaatsgevonden na de 2e wereldoorlog, maar HER-zuiling.

De basis van alle klimaatvoorspellingen, is de iatrosofie onder de wetenschappen, het is het moderne piskijken. De klimaatwetenschap, met alle respect, ligt nog in de luiers. De diagnostische waarde ervan is nul komma nul, maar u loopt er allemaal blind achteraan. Lou de Palingboer, Jomanda en Sai Baba, ze waren allen geloofwaardiger dan de gemiddelde IPCC-catastrofist. Als we de lijn doortrekken, verdient nepneuroloog Jansen Steur volgens dit kabinet een Koninklijke onderscheiding. Klimaatvoorspellingen zijn in het huidige tijdsgewricht niet meer dan moderne kwakzalverij Vz, en staatssecretaris Mansveld en minister Kamp nomineer ik bij deze voor de Mr Kackadorisprijs, van de vereniging tegen kwakzalverij.

Geld komt niet uit de hemel vallen, dat moet op aarde worden verdiend, aldus de ons kortgeleden helaas ontvallen Margaret Thatcher in 1979. De Nederlandse versie is al vele eeuwen ouder en luidt: van de wind kun je niet leven.

De windturbines, zoals er vele moeten worden geplaatst volgens de Groene Jehova's, die zijn over 20 à 30 jaar afgeschreven. Kunnen de minister en staatssecretaris aangeven of er rekening is gehouden met faillissementen en het opruimen van die dingen? Of hebben we de komende jaren steeds weer Thermphos-debatten, maar dan met windturbines als onderwerp? Is de minister bereid die kosten mee te nemen in de berekeningen en hoe hoog zijn die kosten? Graag een helder antwoord.

Het rapport dat vandaag op het menu staat, Vz, laat zien dat we niet weten waar we mee bezig zijn. De kosten staan alleen in een vage grafiek en belopen MINIMAAL zo'n 12 miljard Euro. Ook het rapport uit 1996, alsmede de nieuwe EU-plannen, ze staan vol met dure plannen, maar er is amper een afrekenbare doelstelling te vinden, behalve dan het percentage gereduceerde CO2-uitstoot. Minister Kamp antwoordde op vragen van mijn collega Klever, dat er in de EU nog wel 1000 miljard aan kosten aankomen.

CO2 stijgt door de volstrekt arbitraire grens van 400 deeltjes per kubieke meter, terwijl de temperatuur gelijk gebleven is sinds 1996 en volgens de Hadcrut Global Data zelfs daalt. Volgens geologen zijn we op weg naar de herfst (over 10.000 jaar) en daarna een nieuwe ijstijd. Dat gaat al miljarden jaren zo, maar dit kabinet loopt aan de leiband van de groene lobby en toont aan niet verder te kunnen kijken dan de volgende generatie, in wie ze overigens bar weinig vertrouwen hebben.

De PVV wil de onderste steen boven hebben waar het gaat om de klimaat- en duurzaamheidsbestedingen. Niet alleen door het Rijk, maar ook op provinciaal en gemeentelijk niveau. Is de staatssecretaris bereid te onderzoeken en ons mede te delen hoeveel duurzaamheids- en klimaatuitgaven de provincies en gemeenten per jaar doen?

En waar het gaat om concrete en afrekenbare doelstellingen:
-zijn de bewindslieden bereid acuut te stoppen met dit beleid?
-zijn zij bereid, als zij wel door willen gaan met geld weggooien, alle uitgaven aan klimaat en duurzaamheid te labelen in alle deelbegrotingen van het Rijk?
-zijn zij bereid bij voortzetting van dit afschuwelijke beleid voortaan iedere klimaat- en duurzaamheidsdoelstelling te voorzien van concreet afrekenbare doelstellingen, inclusief onderbouwde doelen op het gebied van opwarming/afkoeling en zeespiegelstijging?

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2685 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties