Nederland weer van ons

Het lid De Graaf (PVV) aan de minister van Infrastructuur en Milieu over het bericht dat de files toe zullen nemen door de bezuinigingen op Rijkswaterstaat (Rtl nieuws, 9 november 2013)

Voorzitter,

Konden we vorige week tijdens de begrotingsbehandeling I&M reeds vaststellen dat de minister hoogverraad pleegde aan de automobilist, deze week wordt dat bevestigd. Het beleid bij Rijkswaterstaat is zo, dat auto's met pech of schade later of minder vaak worden weggetakeld. Alleen bij direct gevaar wordt een wagen met spoed opgehaald. Het aantal files nam hierdoor met 5% toe. De bezuinigingen op Rijkswaterstaat, 7,5% in 2014, oplopend tot 19% in 2017, zullen dit beeld niet verbeteren, eerder verslechteren. Meer files zijn het gevolg. De automobilist en de beroepschauffeur werden door de VVD al verraden, maar krijgen nu ook nog eens een mes in de rug.

In de uitzending van het RTL nieuws van afgelopen zaterdag bevestigde de woordvoerder van Rijkswaterstaat het beleid dat ik zojuist naar voren bracht.

Asfalt, dat is de grote bloedsomloop van de economie. En de opmerkingen die de minister vorige week in de uitzending van Buitenhof maakte, lieten zien dat zij links Nederland heeft ingehaald waar het het asfaltdenken betreft. De automobilist en de beroepschauffeur zijn de klos, de economie lijdt verlies. En dat allemaal dankzij dit afbraakkabinet.

Daarom de volgende vragen aan de minister:
-Is het beleid dat ik zojuist schetste, met meer files tot gevolg, het slimme beleid dat de minister beoogt?
-Wanneer stapt de minister van haar Groene Linkse denken af waar het gaat om automobiliteit en economie?
-Is de minister bereid de bezuinigingen op Rijkswaterstaat terug te draaien?

 

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3165 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties