Skip to main content

PVV: Taxisubsidies Mansveld weggegooid geld

De PVV keert zich tegen de 4,5 miljoen euro die staatssecretaris Mansveld heeft uitgetrokken voor 'innovatief reizen' naar het station. Na onderzoek blijkt dat deze subsidies niets hebben opgeleverd en dat de evaluaties aan alle kanten rammelen. Eerder al verdwenen al miljoenen aan subsidie in het zwarte gat van het GreenCab-project in Utrecht.
PVV-Kamerlid Machiel de Graaf: "Mansveld moet stoppen met haar taxi-projectjes. Het levert niets op en naar het geld kunnen we fluiten. Als er markt is voor beter vervoer naar de stations, dan lost de markt dat zelf op."

Vragen van het Lid De Graaf (PVV) aan de staatsecretaris van I&M over het bericht dat vervoer van en naar stations een struikelblok is.

1.)
Bent u bekend met onderstaand bericht(*)?

2.)
Deelt u onze mening dat subsidies marktverstorend werken en dat dat met dit specifieke geval weer bewezen wordt?

3.)
Waarom is niet onderzocht of andere taxiondernemingen last hebben gehad van uw subsidiebeleid en bent u bereid dit alsnog te onderzoeken?

4.)
Hoe oordeelt u over het feit dat niet alle evaluaties volgens een goede methode zijn uitgevoerd?

5.)
Bent u, ook in acht nemende het GreenCab-debacle, bereid elke subsidie-euro die aan deze projecten besteed is terug te eisen en het taxivervoer weer aan de markt over te laten? Zo neen, waarom niet?

(*)Metro 11-3-2014, 'Vervoer van en naar stations struikelblok'