Nederland weer van ons

Vragen van de leden Klever en Van Dijck (beiden PVV) aan de minister van Economische Zaken en de minister van Financiƫn over het bericht 'Eneco laat particulieren beleggen in zijn windpark'(*).

1.)
Bent u bekend met het bericht 'Eneco laat particulieren beleggen in zijn windpark'(*)?

2.)
Kunt u aangeven op welke wijze de AFM de risico's voor beleggingen van particulieren in windparken toetst en hen hierover informeert?

3.)
Kunt u aangeven hoe rendementen van 8 tot 12% mogelijk zijn bij projecten die voor miljoenen euro's aan belastinggeld worden gesubsidieerd, worden deze rendementen soms mee gesubsidieerd?

4.)
Kunt u aangeven wat er gebeurt met de belegging van particulieren in een windpark en hun rendement, indien door gewijzigd beleid de subsidies naar beneden worden bijgesteld of mogelijk volledig verdwijnen?

5.)
Kunt u aangeven wat er gebeurt met het rendement van deze particuliere beleggers op het moment dat de windturbines stroom opwekken terwijl er sprake is van een dusdanig overschot van elektriciteit op de markt dat de marktprijs daalt naar nul of zelfs negatief, zoals dat in Duitsland op sommige dagen het geval is?

6.)
Bent u bereid om de AFM particuliere beleggers op voorhand te laten waarschuwen voor deze potentiele risico's, zodat zij hun geld niet zomaar kunnen verliezen aan deze luchtkastelen? Zo nee, waarom niet?

(*) Financieel Dagblad 03-07-2014.

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3835 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties