Nederland weer van ons

Vragen van het lid Klever (PVV) aan de minister van Economische Zaken over het interview met Ed Nijpels (64), bewaker van het Energieakkoord (*).

1.)
Klopt de bewering van de bewaker van het energieakkoord dat windmolens geen miljarden subsidies zouden verslinden (*)? Zo ja, waarom schaft u de SDE+ heffing voor burgers en bedrijven niet af?

2.)
Hoeveel kost 'het dichten van het gat tussen marktprijs en werkelijke kosten van windmolens' in totaal indien alle windmolenplannen uit het energieakkoord gerealiseerd zijn?

3.)
Hoe verhouden de uitspraken van de heer Nijpels zich tot de officiƫle informatie van het ministerie EZ dat er 18 miljard subsidie euro beschikbaar is voor windmolens op zee en de berekening van het Centraal Plan Bureau dat windmolens op zee de maatschappij 5 miljard euro schade opleveren?

4.)
Klopt bewering van de bewaker van het energieakkoord dat het energieakkoord eenvoudig 15.0000 banen op zal leveren? Zo ja, over welke informatie beschikt de heer Nijpels waar het Centraal Plan Bureau niet over beschikt en kunt u deze informatie naar de Kamer sturen?

5.)
Hoeveel banen levert het energieakkoord in Nederland op, en hoeveel in het buitenland?

6.)
Bent u bereid de bewaker van het energieakkoord te verzoeken als eerste zijn eigen uitspraken over het energieakkoord te laten 'fact-checken'? Zo nee, waarom niet?

(*) Algemeen Dagblad 13 februari 2015

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3930 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties