Nederland weer van ons

Vz,

400 op maat gemaakte medicijnen, voornamelijk voor ouderen en kinderen, worden plotseling niet meer vergoed door de zorgverzekeraars, zo konden we zaterdag lezen in de krant.

Er is geen overleg geweest met artsen, apothekers of patiënten. De zorgverzekeraars hebben dit eenzijdig besloten. En waarom?

Waarom moet een klein kind met slikproblemen nu opeens pillen gaan slikken terwijl het daarvoor een drankje kreeg?

Waarom moet een kankerpatiënt zijn slaapmiddel opeens rectaal inbrengen terwijl hij van pijn bijna niet kan bewegen?

Is dit zorg op maat? Is dit de patiënt centraal stellen? Staat de minister achter deze beslissing van de zorgverzekeraars of gaat zij hun vragen dit besluit terug te draaien?

 

Tweede termijn:

Zorgverzekeraars maken miljarden winst, hebben miljarden op de plank liggen en toch proberen ze over de ruggen van patiënten nog meer binnen te halen.

Het is niet aan de zorgverzekeraars om te bepalen of iets nuttig is.

Het is aan de arts en apotheker om maatwerk te leveren in die gevallen waarin standaard behandelingen geen oplossing bieden.

Is deze minister het er nu wel of niet mee eens dat speciale bereidingen voor kinderen en ouderen niet meer vergoed worden?

Heeft de minister niet zelf geroepen: Goedkoop waar het kan, duur waar het moet? Of draait dit uit op: goedkoop waar het kan en anders moet je het zelf maar betalen?

 

 

(*) 'Bulk aan medicijnen niet langer vergoed', Telegraaf.nl, 7 maart 2015

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3090 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties