Nederland weer van ons

Vragen van het lid Klever (PVV) aan de minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport over het bericht dat omzetplafonds de keuzevrijheid van de patiënt bedreigen.

1.)
Wat is uw reactie op het bericht ‘Omzetplafond in zorg bedreigt keuzevrijheid patiënt’ (*)

2.)
Bent u met ons van mening dat een omzetplafond niet bedoeld is om een patiëntenstop of wachtlijsten te veroorzaken? Zo ja hoe gaat u dit voorkomen?

3.)
Wat vindt u van de uitspraak dat het onjuist is om risico’s te verleggen van de zorgverzekeraar naar de zorgaanbieder?

4.)
Bent u met ons van mening dat de beste zorgaanbieders de ruimte moeten hebben om meer patiënten te behandelen? Zo ja, hoe strookt dit met het omzetplafond? Zo nee, waarom niet?

5.)
Bent u met ons van mening dat patiënten tijdig op de hoogte dienen te zijn van de omzetplafonds die zorgverzekeraars hebben opgelegd aan zorgaanbieders? Zo ja hoe gaat u daar voor zorgen? Zo nee, waarom niet?

6.)
Garandeert u dat patiënten met een restitutiepolis zelf kunnen kiezen waar en door wie ze zich laten behandelen zonder dat dit gevolgen heeft voor de vergoeding? Zo nee, waarom niet?

7.)
Wat vindt u van de oplossing om een algemeen verbod op omzetplafonds in te voeren?

8.)
Wat vindt u van het aangeboden alternatief om het omzetplafond niet te laten meetellen bij patiënten met een restitutiepolis?

9.)
Kunt u deze vragen beantwoorden voor het Algemeen Overleg Kwaliteitszorg?

 

(*) FD, 25-11-2015
http://fd.nl/opinie/1128770/omzetplafond-in-zorg-bedreigt-keuzevrijheid-patient

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3495 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English