Nederland weer van ons

Schriftelijke vragen van de leden Markuszower en Wilders (beiden PVV) aan de aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van Financiën en van Justitie en Veiligheid over het bericht ‘Beruchte NSB’ers kochten Joodse huizen op in Arnhem’.

1.)
Bent u bekend met het bericht ‘Beruchte NSB’ers kochten Joodse huizen op in Arnhem’? (*)

2.)
De gemeente Arnhem is eind 2020 een onderzoek gestart naar de eigen rol die het had bij de verkoop van Joodse bezittingen in de oorlog. Hoeveel onroerend goed is door de gemeente Arnhem zelf in bezit genomen waarvan de Joodse eigenaren of hun nabestaanden waren vermoord?

3.)
Bent u bereid, samen met de gemeente Arnhem, een volledig overzicht te geven van de restituties van de gemeente Arnhem vanaf de oorlog tot op heden aan de Joodse Gemeenschap?

4.)
Bent u bereid om al het Joodse geroofde onroerend goed in de gemeente Arnhem aan de Joodse gemeenschap te restitueren?

5.)
Bent u bekend met het feit dat Joodse families en nabestaanden rechtszaken moesten voeren tegen de gemeente Arnhem om hun onteigende woningen en inboedels terug te krijgen?

6.)
Bent u bereid om, naast het onderzoek van de gemeente Arnhem, het schandalige machtsmisbruik van de gemeente Arnhem tijdens en na de oorlog te onderzoeken en in kaart te brengen?

7.)
Bent u bereid om de rol van de notarissen, de rechterlijke macht, advocaten en makelaars in de gemeente Arnhem bij de roof van het Joodse geroofde onroerend goed tijdens en na de oorlog te onderzoeken en in kaart te brengen?

(*) https://www.gelderlander.nl/arnhem/beruchte-nsbers-kochten-joodse-huizen-op-in-arnhem~ae53252a/

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4690 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties