Skip to main content

Snoepreisjes voor WAO'ers - Kamervragen

Vragen van het lid van Dijck (PVV) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid omtrent de export van uitkeringen en kinderbijslag.

1)
Klopt het bericht in de Telegraaf van 25 februari 2009 “Snoepreisjes voor WAO’ers” dat herkeuringen voor in het buitenland woonachtige arbeidsongeschikten volledig worden gefinancierd door UWV en niet door de arbeidsongeschikte zelf? Zo ja hoeveel extra kosten zijn hiermee jaarlijks gemoeid?

2)
Kan de Minister in een overzicht aangegeven welke uitkeringen en toeslagen worden geëxporteerd naar landen buiten de EU, in welke hoeveelheden en welke bedragen per land zijn hiermee gemoeid?

3)
Kan de Minister aangeven in hoeverre uitbetalingen worden aangepast aan het welvaartsniveau van het bestemmingsland en zo ja, hoe vindt deze omrekening dan plaats? Zo nee, waarom niet?

4)
In hoeverre worden uitkeringen en toeslagen fiscaal in belast in Nederland voor een niet-ingezetene of wordt dit in het woonland belast? Indien dit laatste in hoeverre wordt rekening gehouden met lagere belastingtarieven?

5)
Is de Minister het met mij eens dat arbeidsongeschiktheidsuitkeringen niet bedoeld zijn voor Nederlanders die ervoor gekozen hebben om zich buiten de EU te gaan vestigen?

6)
Kan de minister aangeven hoeveel de Nederlandse economie misloopt doordat deze uitkeringen in het buitenland worden besteed en niet in Nederland?

De Telegraaf: Snoepreisjes voor WAO'ers

Antwoorden op kamervragen kunt u vinden op de site overheid.nl