feed-image RSS

Vragen van de Leden Bosma en Graus (beiden PVV) aan de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en aan de staatssecretaris van Economische Zaken over de Clinton Foundation

1.)
Bent u bekend met het bericht ‘Nederland geeft miljoenen aan Clinton Foundation’?(*)

2.)
In welke landen zijn projecten uitgevoerd met de ruim vier miljoen die aan de Clinton Foundation is overmaakt? Kunt u een lijst verstrekken met de projecten die met dit geld zijn bekostigd?

Lees meer

Vragen van het Lid Graus (PVV) aan de staatssecretaris van Economische Zaken over de uitzending op NPO 3 (2 maart 2016) gemaakt door het team van Rambam (VARA) over 'verborgen dierenleed' bij het Dolfinarium Harderwijk.

1.)
Hoe en binnen welke termijn gaat u zorgen dat er een einde komt aan het getoonde dierenleed van de zogenaamde showdolfijnen die na hun optreden worden opgesloten in te kleine chloorbaden?

2.)
Bent u bereid er zorg voor te dragen dat de showdolfijnen worden overgeplaatst naar de, eveneens in het Dolfinarium aanwezige, grote lagune gevuld met zeewater?

Lees meer

Vragen van het Lid Graus (PVV) aan de staatssecretaris van Economische Zaken naar aanleiding van het artikel in het Algemeen Dagblad van zaterdag 6 februari 2016 'Gedumpte hangbuikzwijntjes afgeschoten in Hoenderloo'.

1.)
Bent u bekend met de inhoud van bijgevoegd artikel? Zo ja, bent u bereid actie te ondernemen tegen het afschieten van weerloze, in dit geval zelfs gedumpte, dieren?

2.)
Waarom zijn geen terzake deskundigen inclusief de benodigde middelen ingeschakeld waarmee in het verleden hangbuikzwijntjes en andere dieren in korte tijd werden ingesloten en (op)gevangen?

3.)
Wie diende het verzoek in en wie gaf toestemming om de dieren te doden?

Lees meer

dion-graus

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English