Nederland weer van ons

Iedereen die naast zijn Nederlandse paspoort ook een paspoort heeft uit een islamitisch land, moet wat PVV-leider Geert Wilders betreft een anti-shariaverklaring tekenen. Hij zal dat woensdag voorstellen tijdens de algemene politieke beschouwingen, zo liet hij dinsdag weten.

In de verklaring moet volgens hem komen te staan dat zij in Nederland niet de sharia (islamitische wet) willen invoeren en dat ze afstand nemen van alle gewelddadige passages in de Koran. „Als ze dat niet doen, is er wat mij betreft geen plaats voor ze in Nederland. Sharia is haat. We kunnen hier niet honderdduizenden mensen in Nederland hebben die de sharia willen invoeren. Je moet kiezen voor de Nederlandse democratie en afstand nemen van de sharia. Ik wil dat ze kleur bekennen."
Wilders verwees opnieuw naar een recent onderzoek van Motivaction, waaruit zou blijken dat 73 procent van de moslims de jihadgangers helden noemt. Volgens hem is dat onacceptabel.

De PVV-voorman erkende dat Nederlanders die tot de islam zijn bekeerd en die er net zo over denken, niet zo'n verklaring hoeven te ondertekenen. „Dat is lastig inderdaad, er wordt niet geregistreerd op geloof hier." Het kan volgens hem dus alleen met mensen die een paspoort hebben uit islamitisch land en in Nederland wonen. „Perfect is het niet."

Bron: Telegraaf

Klik hier voor het artikel op Telegraaf.nl

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2510 gasten

donaties

doneer

Nederland
English