Nederland weer van ons

Bekijk hier de inbreng van Geert Wilders:

 Bekijk hier de tweede termijn waarin Geert Wilders een motie van wantrouwen indiende tegen het Kabinet Rutte II:

Vz, de Kamer terugroepen van reces. Is dat nodig? Ja, dat is nodig.

We zijn hier vandaag om te verhinderen dat morgen de premier zijn belangrijkste hobby gaat uitvoeren: gireren naar Griekenland. Dit keer 5 miljard.

Wat zijn dat voor een keuzes? Wat is dat voor een minister-president? Van welk land denkt hij dat hij premier is? Voor wie denkt hij op te komen?

In ieder geval niet voor de Nederlanders. Wel voor de Grieken. En trouwens ook voor de asielzoekers.

Half Afrika scheept zich in om hier een uitkering te komen halen. In ons land elke week 1700 gelukszoekers erbij. Dat is bijna 250 per dag. Dat is tien per uur. Dag en nacht. Het is de grootste crisis uit de na-oorlogse geschiedenis. We kampen met een asieltsunami zoals we die nog nooit hebben gezien.

Je zou zeggen: we hebben ons geld hard nodig om ze allemaal tegen te houden.

Maar nee hoor. Weer 5 miljard naar de Grieken.

Vz, weten we het nog? Dat memorabele televisiedebat. Vlak voor de verkiezingen. VVD-leider Mark Rutte krijgt de vraag. Hij kijkt de presentatrice aan en hij belooft het plechtig: Geen cent meer voor de Grieken! Nederland gelooft hem. Rutte wint er de verkiezingen mee.

Maar wie staat er morgen klaar om de Grieken steunpakket nummer drie te schenken?
Premier Rutte. De pinokkio van de lage landen. Zijn neus reikt inmiddels al tot in Athene. Wat een verraad aan zijn eigen kiezers.

Miljarden, miljarden aan zuurverdiend Nederlands belastinggeld zijn al naar Griekenland verscheept. Zo’n 20 miljard maar liefst. Hoe hard moeten onze Nederlandse mensen daarvoor werken? Hoeveel bloed, zweet en tranen van Nederlanders is dat wel niet? Hoeveel gezinnen moeten daar krom voor liggen? Hoeveel pensioengeld van onze ouderen is dat?

En nog is het niet genoeg. Weer moet geld naar Athene. Nu 5 miljard. De teller staat dan op zo’n 25 miljard. Nederlands geld. Geld dat we nooit meer terugzien. Ruim 3000 euro per Nederlands huishouden.

Denk u eens in, wat we met 25 miljard euro kunnen doen. In de zorg, voor onze ouderen, voor de mensen in de verpleeghuizen, voor de pensioenen. Om de gelukszoekers tegen te houden. Om de grenzen te versterken. Om de politie aan een fatsoenlijke CAO en een fatsoenlijk salaris te helpen.

Wat kreeg Nederland ondertussen voor zijn kiezen? Botte bezuinigingen en belastingverhogingen. Iedereen moet het ontgelden. Maar vooral de ouderen van Nederland. Het is toch schokkend. 80 procent van de Nederlandse senioren zitten inmiddels in financiële problemen. 80 procent! En vandaag stond in de krant dat ze de zorg gaan mijden, niet naar de specialist gaan, de tandarts overslaan. Het kan Mark Rutte niets schelen. Hij weigert te beloven dat de ouderen in de plus komen. Dit kabinet haat de ouderen van Nederland.

Wat zijn dat voor een keuzes? Wat is dat voor een minister-president?

Hoe betrouwbaar zijn ze eigenlijk in Griekenland? Laat ik het maar zeggen. Grieken liegen. Grieken bedriegen. Alles zouden ze doen. Niets hebben ze gedaan. Ik voorspel u: Als de zilvervloot eenmaal binnen is, zijn alle beloften vergeten. De hardste maatregelen zouden ze nemen; er is niets gebeurd. En elke keer tekent Mark Rutte – daar zit ie – bij het kruisje. Elke keer worden de beloften van de Europese junkie, die Griekenland heet, geloofd. "Nog 1 keer geld, ja heus, ik ga echt mijn leven beteren. Je krijgt het heus terug. Met rente." En elke keer tuint premier Rutte er weer in.

Wat ze ook doen, de Grieken krijgen hun geld wel. De ouderen niet, maar de Grieken, die krijgen hun geld wel. Want het project dat al tien keer failliet is, moet worden gered. Het project dat heet euro. De bodemloze put die heet Brussel. De afgod die heet EU.

Een blind paard kan het zien. Iedereen ziet het. Maar niet Rutte 2, niet deze regering.

Dit kabinet lijkt collectief krankzinnig te zijn geworden.

Mijn voorstel is: kappen met die waanzin! Niet nog eens 5 miljard naar de Grieken. Besteed dat geld alsjeblieft aan onze ouderen, aan de grensbewaking, aan de politie. Als u dat geld toch aan de Grieken geeft, meneer Rutte, dan bent u de knip voor de neus niet waard. Politiek is kiezen. U moet kiezen voor de mensen hier en niet voor de Grieken daar. Als u dat toch doet, dan moet u zich doodschamen, opstappen, aftreden. Wegwezen, nooit meer terugkomen.
Laat het zwendelen maar over aan de Grieken.
Vz, als de minister-president niet alsnog toezegt zijn verkiezingsbelofte gestand te doen om geen geld aan de Grieken te geven, zal ik in tweede termijn een motie van wantrouwen indienen. Want Nederland verdient een premier die opkomt voor de Nederlanders en niet voor Grieken en gelukszoekers.

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 6930 gasten

donaties

doneer

Nederland
English