Nederland weer van ons

Vragen van het lid Wilders (PVV) aan de Minister-President over het nieuws dat de FBI vooraf zou hebben geweten van de aanslag in Garland op 3 mei 2015

1.)
Hebt u kennisgenomen van de berichten in Vrij Nederland “FBI wist vooraf van terreuraanslag waaraan Wilders in Texas ontsnapte” van 8 augustus 2016 (*), in The Daily Beast “FBI Agent Apparently Egged on ‘Draw Muhammad’ Shooter” van 5 augustus (**), en van de beëdigde verklaring van een FBI undercover agent waarvan sprake is in deze berichten? (***)

2.)
Is het waar dat een FBI undercover agent vóór de aanslag in Garland contact had met één van de terroristen en hem mogelijk tot deze misdaad heeft aangezet, terwijl de Amerikaanse autoriteiten wisten dat er naast de aanwezige Amerikaanse burgers ook een Nederlands parlementslid, die al jaren zwaar beveiligd wordt, met Nederlandse politiemensen in de zaal in Garland aanwezig was?

3.)
Hebben de Amerikaanse autoriteiten de Nederlandse autoriteiten op enige manier (via ministeries, AIVD, DBB, ambassade, etc.) op de hoogte gesteld van de informatie die de FBI volgens de beëdigde verklaring van de FBI undercover agent zou hebben gehad over een mogelijke aanslag in Garland? Zo ja, wanneer en wat is hiermee gedaan? Zo nee, waarom niet?

4.)
Bent u bereid de VS onmiddellijk om opheldering te vragen over deze berichten? Zo nee, waarom niet?

5.)
Wilt u deze vragen nog deze week beantwoorden?

(*)
https://www.vn.nl/fbi-wist-vooraf-van-terreuraanslag-waaraan-wilders-in-texas-ontsnapte/

(**)
http://www.thedailybeast.com/articles/2016/08/04/fbi-agent-apparently-egged-on-texas-terrorist.html

(***)
https://assets.documentcloud.org/documents/3005926/Filed-Affidavit.pdf

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 5915 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English