Na ons enorme succes bij de Europese verkiezingen, wil de Partij voor de Vrijheid in 2011 in alle provincies deelnemen aan de Provinciale Statenverkiezingen. Wij zijn ook van plan dat jaar mee te doen aan de verkiezingen voor de Eerste Kamer. Verder wil de PVV volgend jaar deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag en Almere.

Wilt u de PVV in de Eerste Kamer, uw provincie of in Den Haag of Almere vertegenwoordigen? Mail dan een uitbreide motivatiebrief en uw cv naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hieronder het ANP bericht waarin Geert Wilders het bovenstaande nieuws bekend maakte. 

DEN HAAG (ANP) - Geert Wilders laat met zijn PVV de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart grotendeels lopen en ook bij vervroegde verkiezingen in november in zijn 'eigen' Venlo doet hij niet mee. Wilders richt zich de komende anderhalf jaar volledig op de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2011 en de volgende Tweede Kamerverkiezingen, uiterlijk in mei 2011. In maart gaat hij alleen in Den Haag en Almere voor gemeenteraadszetels.

,,Eerste en Tweede Kamer zijn onze prioriteit. Cordon sanitaire of niet, wij willen straks klaar zijn om te regeren en dan moet je ook in de Eerste Kamer zitten'', zegt Wilders in een vraaggesprek met het ANP.

Wilders' PVV werd bij de Europese verkiezingen afgelopen juni de tweede partij van het land en de grootste in 92 gemeenten. Toch kiest Wilders er niet voor zijn populariteit ook op gemeentelijk niveau te verzilveren. Het gelijktijdig voorbereiden van minimaal twee verkiezingen is voor een nog jonge partij als de PVV niet haalbaar, aldus Wilders.

Een andere reden is dat hij te weinig goede kandidaten heeft kunnen vinden. ,,We hebben het in vier, vijf steden geprobeerd, maar niet voor elkaar gekregen. We hebben onvoldoende mensen gevonden voor wie ik mijn handen in het vuur steek. Als je dan toch meedoet, loop je het risico dat je je in eigen voet schiet.''
Wilders zegt met zijn keuze ,,LPF-achtige toestanden en het risico op bedrijfsongevallen'' te willen voorkomen. ,,Dan zouden we te veel goodwill verliezen in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.'' De LPF ging na een razendsnelle opkomst in 2002 ten onder aan interne strijd en een gebrek aan goed leiderschap. Wilders' PVV is tot nog toe niet getroffen door interne strubbelingen.

De negen PVV-Kamerleden en de vijf Europarlementariërs gaan zich de komende tijd elk ontfermen over een provincie om ervoor te zorgen dat de PVV bij de verkiezingen voor nieuwe Provinciale Staten in 2011 goed voor de dag komt. Een aantal van de huidige PVV-Kamerleden zal mogelijk lijsttrekker zijn op provinciaal niveau.
Maar wat te doen met die honderdduizenden stemmers in Edam-Volendam, Lelystad, Rotterdam, Gouda, Rucphen, Capelle aan den IJssel en Wilders' eigen Venlo, waar op 18 november al een nieuwe gemeenteraad wordt gekozen. Allemaal steden waar de PVV in juni bij de Europese verkiezingen de grootste werd. ,,Ik hoop dat de mensen onze afweging begrijpen. Ik zal zoveel mogelijk op bijeenkomsten in het land de keuze van de PVV uitleggen'', zegt Wilders. Hij denkt nog na over een stemadvies, dat hij vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart zou kunnen geven.
Anderhalf jaar neemt Wilders de tijd om goede provinciale politici te vinden en op te leiden. Maar wat als het kabinet valt en er eerder Tweede Kamerverkiezingen zijn? ,,Als het kabinet morgen valt, zijn we er klaar voor. We hebben tientallen goede mensen klaarstaan.''