Skip to main content

PVV: Dijsselbloem als Mr Euro aftreden (Teun van Dijck bij debat eurogroep)

Daar gaan we weer! Het jaar is nog maar net begonnen of de geldsmijterij gaat weer beginnen. Ogen dicht en smijten maar… 14,8 mld voor Griekenland, 17 mld voor Cyprus, 2 miljard voor de Spaanse banken (eerder 39,5 mld), 2,5 mld voor Portugal en 2,2 mld voor Ierland.

Bekijk hier de spreektekst van Teun van Dijck op NOS.nl

Het jaar is net 2 weken oud of we zijn weer bijna 40 mld lichter; dat belooft wat voor 2013. Het mag wat kosten het behoud van die mooie euro!

2013 is ook het jaar dat de Transferunie moet worden bestendigd. Noord Europa neemt de schulden, de ellende, over van Zuid Europa en levert vrijwillig haar soevereiniteit en welvaart in voor de grote Europese droom van één federaal Europa. Dit kabinet heeft er alles voor over, met de PvdA voorop, om erbij te horen. Bij de grote jongens. Nu al waarschuwt de PvdA Mark Rutte om krachtig afstand te nemen van het terughalen van bevoegdheden, zoals waarschijnlijk morgen door David Cameron zal worden bepleit. Samsom pleit voor het eerlijke verhaal: we gaan bevoegdheden overdragen; dat doen we al. Met zo’n coalitiepartner heb je geen oppositie meer nodig.

Wat de mensen daarvan vinden is niet belangrijk; alsof die weten wat goed voor hen is. De demos in democratie is al lang vervangen door euro van eurocratie. En Europa grijpt haar kans! En duwt ons een bankenunie, begrotingsunie, een politieke unie en uiteindelijk een federale unie door de strot.

De benoeming van de minister Dijsselbloem is niet in het belang van Nederland maar in het belang van de euro. Met deze benoeming krijgt NL een kruimel  toegeworpen in ruil voor loyaliteit en vele miljarden die nodig zijn om de euro overeind te houden. Als voorzitter van de eurogroep behartig je op de eerste plaats het belang van de euro; NL komt op de 2e plaats.

Het is een eeuwenoude methode om critici de mond te snoeren; lijf ze in, maak ze voorzitter. Dé manier om iemand monddood te maken en NL met zijn calimero-complex trapt er met beiden poten in, zonder gene.
NL laat zich graag de mond snoeren in ruil voor een voorzitterschapje.

Dat de minister onervaren is en lid van de eurofiele PvdA is mooi meegenomen. Dat maakt hem minder kritisch en dat is precies wat ze zoeken: onervaren ja-knikkers op hoge posten, zodat regeringsleiders hun gang kunnen gaan.

Deze benoeming kan ook gezien worden als een beloning aan de PvdA, die het kabinet Rutte I onvoorwaardelijk heeft gesteund in de miljarden voor Club Med. Dat betaalt zich nu uit!
Ook Balkenende werd bijna beloond voor het negeren van de uitslag van het referendum in 2005 en werd daardoor bijna voorzitter van de Europese Raad.

Welke beloning inclusief vergoedingen zijn verbonden aan deze functie?

De PVV roept de minister op deze functie niet te accepteren in het belang van NL en onze onderhandelingspositie in de eurogroep. Als deze minister deze benoeming toch doorzet, zal hij wat de PVV betreft moeten opstappen.
De minister kan geen twee belangen dienen; kan geen 2 petten dragen: De Nederlandse en Europese. Belangenverstrengeling ligt op de loer.

Frankrijk (Moscovici) wil de benoeming vertragen (FAZ) omdat onvoldoende duidelijk is wat de visie van de minister is.  
Inderdaad wat is de visie van deze minister en is dat ook de visie van het kabinet?

•    Minister ziet ruimte om 3% norm (2013) los te laten; Rutte houdt vast.
•    PvdA is voor Eurobonds; VVD stemde in EOP tegen
•    PvdA pleit voor overdracht van soevereiniteit aan Brussel; VVD is tegen
•    PvdA ziet wel iets in een eurobegroting; VVD ie tegen
•    PvdA pleit voor bindende contracten; VVD is terughoudend
•    PvdA wil een FTT; VVD eigenlijk niet

Als deze minister eerlijk is, zegt hij maandag tegen Moscovici:
Ik ben onervaren, door en door eurofiel, lid van de eurofiele PvdA en ik wil zo snel mogelijk NL opheffen. Dat is mijn visie.
Dat is het eerlijke verhaal, waar Samsom zo voor pleit !
 
Motie

De Kamer

gehoord de beraadslaging

constaterende dat de minister van Financiën zich kandideert als voorzitter van de Eurogroep;

overwegende dat hij daarmee in de eerste plaats het belang van de euro moet dienen, en niet van Nederland;

overwegende dat deze benoeming de onderhandelingspositie van Nederland binnen de eurogroep ondermijnt;

spreekt uit dat de minister de functie van voorzitter van de Eurogroep niet moet  accepteren en anders zijn ontslag moet aanbieden als minister van Financiën aan de Koningin,

en gaat over tot de orde van de dag.