Dagvaarding tegen Geert Wilders: mokerslag voor vrijheid van meningsuiting


Vrienden en vriendinnen,

20 januari 2010 wordt een cruciale dag in de verdediging van onze vrijheid. Dan start het politieke proces tegen Geert Wilders. In opdracht van het Gerechtshof Amsterdam heeft het Openbaar Ministerie Geert Wilders gisteren gedagvaard. De tenlastelegging luidt: groepsbelediging van moslims, aanzetten tot haat en discriminatie tegen moslims vanwege hun godsdienst en aanzetten tot haat en discriminatie tegen niet-westerse allochtonen en/of Marokkanen vanwege hun ras.

Geert Wilders:  “Op 20 januari start een politiek proces. Ik word vervolgd vanwege mijn politieke overtuiging. De vrijheid van meningsuiting balanceert op de rand van de afgrond. Als een politicus geen kritiek meer mag geven op een ideologie, is het einde zoek, dan betekent dat het einde van onze vrijheid. Maar ik blijf strijdbaar: Ik ben er van overtuigd dat ik zal worden vrijgesproken”.

Eerder zag het OM overigens geen enkele aanleiding tot vervolging over te gaan.

Namens Geert Wilders tekent advocaat Bram Moszkowicz op het punt van groepsbelediging bezwaar aan tegen de dagvaarding. Eerder dit jaar oordeelde de Hoge Raad namelijk dat het weliswaar strafbaar is om een groep mensen te beledigen, maar dat het niet strafbaar is om beledigend te zijn over een godsdienst op zich. Daarmee is de beschikking van het Gerechtshof Amsterdam op dit punt onjuist bevonden.

Klik hier om de dagvaarding te bekijken.
 

Vrienden, ik wens jullie een leuke Sinterklaas en een fijn weekend.

Geert Wilders

 

Indien u wilt reageren klik op deze link voor een mail naar Geert Wilders

Nieuwsbrieven archief

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties