Beste Mensen,

Eerst even een huishoudelijke mededeling. Als er vanavond mensen van de PvdA aanwezig zijn: hier is een boodschap voor jullie. Ik zal na afloop de tekst van deze speech in het Arabisch verspreiden zodat ook jullie kunnen begrijpen wat ik gezegd heb.

De PvdA spreekt allang niet meer de taal van de gewone man of vrouw. De Partij van Wouter Bos spreekt arabisch. U heeft vast gelezen dat de PvdA verkiezingspamfletten verspreid worden in het arabisch. Maar weten jullie ook wat er opstaat? Hebben jullie het gelezen? Waarschijnlijk niet, he. Ik heb een poging gedaan voor jullie om het te vertalen, en er staat ongeveer:  ikke Jeltje van Nieuwenhoven, uitkering jullie lekker omhoog wij in hollandie alles lekker betalen.

Oftewel: haal je hele familie hier naar toe, want het geld groeit hier aan de bomen. De PvdA zorgt goed voor haar stemvee.

Dames en heren, wat is het geweldig om hier in Almere te zijn, wat is het geweldig om in het nieuwe land te zijn. Het gaat vanavond natuurlijk om de verkiezingen van woensdag, voor de gemeenteraad van Almere. Ik ga daar straks een paar dingen over zeggen – over het geweldige werk van onze lijsttrekker Raymond de Roon en zijn fantastische team in deze mooie stad. Maar ik wil ook een paar andere dingen met jullie delen. Misschien heeft u al gehoord dat het kabinet onlangs is gevallen.

Er was een kabinet van meneer Balkenende en meneer Bos. Dat had als motto ‘samen leven, samen werken’. Maar zelfs dat ging niet, ze konden niet goed samenwerken. Dus werd het ‘samen vechten’. En na drie jaar werd het motto: ‘samen nieuwe verkiezingen uitschrijven’. Het bleek dat dit geen kabinet van samenwerkers was, maar een kabinet van weglopers. Net als de economische problemen in ons land het ergst zijn, kiezen ze het hazenpad.

Ik weet niet hoe u dat vindt, maar een kabinet dat niet regeert kan inderdaad meteen weg. BalkenendeBos heeft in drie jaar eigenlijk niets goeds voor elkaar gekregen. Zelfs hun belangrijkste klus, zorgen dat u mag doorwerken tot uw 67e, is nog steeds niet afgerond. Ik was niet rouwig om de val van het kabinet. Sterker nog: dat was het beste nieuws van het jaar. Mijn eerste reactie was: de vlag kan uit. Dit was het kabinet van hogere belastingen en bankiersbonussen, hogere AOW-leeftijd en hogere criminaliteit in Nederland. Waar dit kabinet vooral in excelleerde was het opvoeren van de massa-immigratie, het steunen van de islamisering van ons land en het uithollen van het Nederlandse karakter van Nederland. Kortom, alles waar we al geen gebrek aan hadden.

Dit kabinet zou niet rusten voordat er op elke straathoek van Nederland een minaret staat en daartegenover een uitdeelkantoor van de sociale dienst. En ik moet toegeven: ze hebben goed hun best gedaan. BalkenendeBos heeft zijn beloften gehouden. Nog nooit was de toestroom van immigranten zo groot en nog nooit werden er zoveel vreemdelingen toegelaten. Dit kabinet brak record op record. Als massa-immigratie een olympische sport was geweest, dan was Balkenende succesvoller geweest dan Sven Kramer, Mark Tuitert en Ireen Wust bij elkaar.

Nu krijgen we dan verkiezingen. De andere partijen lopen zich allemaal warm. Je zou zeggen: om de problemen van Nederland aan te pakken. Maar nee hoor, het enige wat ze willen aanpakken is de Partij voor de Vrijheid. Staatssecretaris Timmermans van de PvdA heeft al schaamteloos geroepen dat alle partijen moeten afspreken de PVV uit te sluiten. Een gezamenlijk front dus tegen ons. Een cordon sanitaire.

Kijk, zo kennen we de PvdA weer. De PvdA denkt nog steeds dat het een grote partij is die de dienst uitmaakt in Nederland. Een arrogante club, vol van zichzelf. Ze gaan de verkiezingen in met de leus: ‘iedereen telt mee’. Maar ze maken graag een uitzondering voor de kiezers van de PVV. Die tellen niet mee. U telt niet mee. Ik denk dat er maar één remedie is voor dhr. Timmermans. En dat is een daverende verkiezingsuitslag voor de PVV. Eerst op 3 maart en daarna op 9 juni voor de Tweede Kamer. Wij zullen met elkaar de PvdA een toontje lager laten zingen.

Dat zou ook een mooie les zijn voor Wouter Bos. Die roept steeds maar ‘de islam hoort bij Nederland’. Als wij het goed doen bij de verkiezingen, als wij de verkiezingen gaan winnen, gaat hij op een dag misschien roepen ‘de PVV hoort bij Nederland’.

Ook bij de SP is het een grote puinhoop. Arme Agnes. Ze wil zo graag, maar ze mag maar zo weinig van voorzitter Jan. Elke dag eten ze samen en dan schrijft Agnes op in een schriftje wat Jan nu weer vindt dat ze moet doen. En dat doet ze dan.
Maar afgelopen dinsdag ging het mis. Kleine Agnes ging zomaar iets zeggen zonder dat pappie Jan er een krulletje achter had gezet. Agnes Kant zei: ‘nee, de PVV niet uitsluiten’, en even later zei Jan Marijnissen op Radio 1 precies het tegenovergestelde. Hij zou ‘nooit’ in zee gaan met ons.  En dat maakt weer eens duidelijk hoe het werkt in de SP. Jan Marijnissen is de baas en Agnes Kant mag alleen de afwas doen.

De Partij voor de Vrijheid heeft in de onderhandelingen voor het kabinet 1 breekpunt. Wij zeggen: met ons valt goed te praten. Wij zijn er voor Nederland, wij zijn er voor de mensen, dus nemen wij graag onze verantwoordelijkheid als regeringspartij. De PVV is daar klaar voor. Maar een kabinet met de PVV erin, daarvan weet u in ieder geval 1 ding zeker: de AOW-leeftijd blijft op 65 jaar. De erfenis van Willem Drees is in goede handen bij de Partij voor de Vrijheid!

Mensen, u kent de PVV als een sociale partij. Wij zien dat de ruggengraat van Nederland wordt gevormd door de onderwijzer, door de verpleegkundige en door de politieagent. Allemaal mensen die ervoor zorgen dat Nederland in bedrijf blijft. Mensen die recht hebben op een fatsoenlijke oudedag. Mensen die recht hebben op AOW op 65 jaar.

Dan naar Almere, deze prachtige stad. Mensen, er hangt iets in de lucht. Haal eens diep adem. Je kunt het ruiken. Het is de geur van de overwinning!

Hier in Almere heeft de Partij voor de Vrijheid een van haar zwaarste kanonnen ingezet. Het is onze justitiewoordvoerder in de Tweede Kamer: Raymond de Roon.

Raymond is één van de cadeautjes die we kregen in 2006. Op een dag stond er zomaar iemand voor de deur uit de top van het Openbaar Ministerie. Iemand die elke dag opnieuw om zich heen zag wat er op straat gebeurt. Iemand die kantoor hield in het hartje van Amsterdam en als geen ander wist hoe de stad te lijden heeft van de criminaliteit. Na de verkiezingen groeide Raymond aan tot DE crimefighter van de Tweede Kamer. Hij pleitte voor hoge straffen, voor minimumstraffen, voor een harde aanpak van veelplegers en voor minder gezelligheid en comfort in de gevangenis.

Raymond de Roon en zijn team hebben de lat hoog gelegd. Zij zeggen: Almere moet de veiligste stad van Nederland worden. De keuzes die de PVV hier in Almere maakt zijn dan ook glashelder. Meer politie op straat en extra veiligheid door nieuwe stadscommando’s; minder subsidies en minder ambtenaren op het stadhuis en die salarissen besteden aan meer veiligheid; een hardere aanpak van crimineel tuig, van de veelal Marokkaanse en Antilliaanse straatterroristen; hardleerse overlastgevers verplicht huisvesten in containerwoningen aan de rand van de stad, buiten de woonwijken; meer cameratoezicht en meer blauw op straat. De politie moet weg achter het bureau en de computer en hup de straat op. 

Dat is een heel ander verhaal van de Partij van de Arbeid. Kijk eens waar dit PvdA-VVD-college uw geld aan wil uitgeven. Allemaal rare multiculti-subsidies. Turks macrameën, Marokkaans hinkelen, Anatolisch korfballen, Arabisch vingerverven – ze weten van gekkigheid niet waar ze uw geld aan moeten uitgeven. Almere heeft bijvoorbeeld zijn eigen Dag van de Dialoog, ik wist niet wat ik hoorde. Duizenden jaren lang gingen mensen, als ze dat wilden, gewoon met elkaar in gesprek. Bijvoorbeeld bij een kopje koffie. Maar in de stad van Annemarie Jorritsma werkt dat anders. Daar gaat de subsidiekraan open en gaan mensen onder leiding van de gemeente met elkaar praten.

Voor de PvdA is dit de essentie van hun beleid. Als ze hun stemvee er maar mee kunnen bedienen. Als ze maar cadeautjes kunnen weggeven aan de laatste mensen die nog links stemmen.

De afgelopen maanden heeft Raymond de Roon heel wat mensen in de stad ontmoet. En die hebben steeds tegen onze kandidaten gezegd: geef ons lagere belastingen, breng die lasten naar beneden! Wat we zelf verdienen, willen we ook zelf houden. En dus zet de PVV zich ook hier in Almere precies daarvoor in: het verlagen van de OZB, het halveren van de parkeerbelasting en het afschaffen rioolrecht en de afvalstoffenheffing.

De Partij voor de Vrijheid heeft geweldig campagne gevoerd de afgelopen weken. Zo bezocht Raymond en zijn team een week geleden de C1000 in Almere Haven. Een vestiging die was overvallen en sommige personeelsleden hadden zelfs een pistool tegen het hoofd gekregen. Geen wonder dat een aantal slachtoffers daar nog lange tijd van onder de indruk was. Een fantastisch idee om daar op bezoek te gaan. Het is goed dat volksvertegenwoordigers zich op de hoogte stellen van wat onveiligheid betekent voor gewone mensen. Kijk dat is nou echte PVV-politiek. Niet de beleidsnota’s tellen, maar de burgers helpen.

Ik heb mij laten vertellen dat burgemeester Jorritsma hier door het leven gaat als mevrouw ‘incident’. Elk geweldsdelict, elke overval schijnt zij af te doen als ‘incident’. Maar het is tijd dat we weer kijken naar slachtoffers van geweld en overlast en dat we hen centraal stellen. Raymond en zijn team doen dat en daarom gaat de PVV hier in deze prachtige stad een mooie toekomst tegemoet.

En ik heb nog goed nieuws voor u. Ik hoorde van onze lijsttrekkers uit Almere en Den Haag, Raymond de Roon en Sietse Fritsma wat de belangrijkste inzet zal worden voor de collegeonderhandelingen in Almere en Den Haag na 3 maart. Dat is een verbod op hoofddoekjes in gemeentelijke instellingen en alle andere instellingen, stichtingen of verenigingen die ook maar één eurocent subsidie van de gemeente ontvangen. Een onmiddellijk hoofddoekjesverbod dus, weg met dat voor vrouwen vernederende islamitische symbool. En voor alle helderheid: dat geldt dus niet voor kruisjes of keppeltjes want dat zijn symbolen van religies die behoren tot onze eigen cultuur en niet zoals hoofddoekjes een teken zijn van een onderdrukkende totalitaire ideologie.

Beste mensen, tegen de stroom in zullen we woensdag hier in Almere een geweldig resultaat boeken. Ik ben ervan overtuigd, niet alleen in heel Nederland, maar ook in Europa zal men kijken naar de PVV. U kunt het verschil maken. U kunt heel Nederland a.s. woensdag laten weten: Almere kiest voor de PVV. Almere kiest voor de toekomst.

En jullie zullen nog iets anders doen. Jullie zullen met een klinkende overwinning de basis leggen voor het succes van de PVV bij de Kamerverkiezingen - als op 9 juni vele honderdduizenden, misschien wel miljoenen mensen in heel Nederland zullen stemmen op de Partij voor de Vrijheid.

Samen gaan we zorgen voor een nieuw geluid in Den Haag en in Almere, en in de rest van het land: weg met de politieke elite, het is tijd voor de PVV!

Dank u wel!

Indien u wilt reageren klik op deze link voor een mail naar Geert Wilders

Nieuwsbrieven archief

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties