Bron : Trouw.nl - 28 Maart 2010

De Partij voor de Vrijheid wil meer geld om de politie in heel Nederland uit te kunnen breiden. Agenten moeten ook echt op straat zijn. In probleemwijken moet het mogelijk zijn om de Koninklijke Marechaussee te laten bijspringen. Er moet een nationale politie komen en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie kunnen opgaan in één ministerie van Veiligheid.

Dat zijn enkele speerpunten over veiligheid uit zijn verkiezingsprogramma die PVV-leider Geert Wilders zondag naar buiten bracht. Zijn hele programma komt op zijn vroegst medio april. Om hoeveel extra geld het gaat kon Wilders nog niet zeggen, omdat dit onder meer afhangt van de berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) van het hele programma. Maar hij voegde eraan toe dat het om veel geld moet gaan.


Boeven vangen ipv bonnen schrijven
Wat Wilders betreft, moet de politie zich vooral richten op het vangen van boeven en niet zozeer op overtredingen. De quota voor het schrijven van bonnen kunnen verdwijnen, vindt de PVV. Ook moeten er minimumstraffen worden ingevoerd, iets waar de PVV al langer voor pleit.

Marokkaanse criminelen of van andere buitenlandse komaf wil de PVV kunnen uitzetten. Volgens de PVV-leider moeten de betrokkenen worden uitgezet na denaturalisatie. En als ze nog geen Nederlander zijn, kunnen ze volgens hem meteen worden uitgezet.

Het plan voor een ministerie van Veiligheid zoemt al langer rond in een breder deel van politiek Den Haag.


Politievakbond positief
Voorzitter Han Busker van politievakbond NPB beziet deze plannen van de PVV positief. „Alle inspanningen die erop zijn gericht om de politie meer ruimte te geven en haar werk beter te kunnen doen, zijn ons uit het hart gegrepen.” Wat betreft het samenvoegen van de ministeries en het „dichter bij elkaar kruipen” van de politie en de marechaussee zegt Busker dat dat in principe goed kan zijn. „De KMAR heeft al eerder bijstand geleverd aan de politie. Het gaat om zeer goed opgeleide mensen.”


Vakorganisatie ACP stelt dat het mooi zou zijn als de politie zou kunnen uitbreiden. „Maar het zou al mooi zijn als we het binnen het huidige budget zouden kunnen doen”, aldus voorzitter Gerrit van de Kamp. „Een aantal dingen die de PVV wil, speelt in op hoe de samenleving momenteel naar veiligheid kijkt. Het lijkt me een logische voortzetting van het beleid van de PVV tot nu toe.”

Artikel : Trouw.nl


Politiebonden positief over plan Wilders

bron : Volkskrant - 28 Maart 2010


De politiebonden NPB en ACP hebben instemmend gereageerd op de plannen van Geert Wilders.


PVV wil politie fors uitbreiden
Zondag maakte Wilders al enkele punten van het PVV-verkiezingsprogramma bekend. De partij wil meer geld om de politie in heel Nederland uit te kunnen breiden. In probleemwijken moet het mogelijk zijn om de Koninklijke Marechaussee te laten bijspringen. Er moet een nationale politie komen en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie kunnen opgaan in één ministerie van Veiligheid.


Uit het hart
Voorzitter Han Busker van politievakbond NPB beziet deze plannen van de PVV positief. ‘Alle inspanningen die erop zijn gericht om de politie meer ruimte te geven en haar werk beter te kunnen doen, zijn ons uit het hart gegrepen.’

Wat betreft het samenvoegen van de ministeries en het ‘dichter bij elkaar kruipen’ van de politie en de marechaussee zegt Busker dat dat in principe goed kan zijn. ‘De KMAR heeft al eerder bijstand geleverd aan de politie. Het gaat om zeer goed opgeleide mensen.’


Budget
Vakorganisatie ACP stelt dat het mooi zou zijn als de politie zou kunnen uitbreiden. ‘Maar het zou al mooi zijn als we het binnen het huidige budget zouden kunnen doen’, aldus voorzitter Gerrit van de Kamp. ‘Een aantal dingen die de PVV wil, speelt in op hoe de samenleving momenteel naar veiligheid kijkt. Het lijkt me een logische voortzetting van het beleid van de PVV tot nu toe.’

Artikel : volkskrant.nl

 


Indien u wilt reageren klik op deze link voor een mail naar Geert Wilders

Nieuwsbrieven archief

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties