Nederland weer van ons

De PVV is er niet over te spreken dat een Amsterdamse wooncorporatie aan statushouders een voorkeursbehandeling geeft bij het toekennen van sociale huurwoningen. Daar bovenop weten statushouders zich ook verzekerd van een lagere huurpriis. “Het is toch ongehoord dat Nederlandse woningzoekenden hierdoor worden benadeeld”, stelt woordvoerder Barry Madlener.
De PVV heeft hierover vragen ingediend.

Vragen van Dhr. Madlener (PVV) aan de Minister van Wonen en Rijksdienst over het bericht dat statushouders met voorrang een sociale huurwoning krijgen met lagere huur van een woningcorporatie in Amsterdam.

1.)
Bent u bekend met onderstaand bericht? (*)

2.)
Klopt het bericht dat deze drie statushouders een woning krijgen, met voorrang en ook nog met een lagere huurprijs? Zo ja, wat vindt u daar van?

3.)
Is er een wachtlijst voor reguliere woningzoekenden in het gebied waar deze woningcorporatie actief is? Zo ja, hoe lang is de gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning in dit gebied?

4.)
Kunt u aangeven of het gebruikelijk is om voor statushouders een lagere huurprijs te vragen dan voor Nederlandse woningzoekenden? Zo ja, bent u bereid hier actie tegen te ondernemen? Zo nee, waarom niet?

5.)
Op welke manier gaat u garanderen dat deze en andere woningcorporaties nooit meer voorrang geven aan statushouders?

(*) http://www.parool.nl/amsterdam/vluchtelingen-krijgen-toch-woning-van-wooncooporatie-samenwerking~a4254560/

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2905 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties