Nederland weer van ons

De PVV heeft het gehad met de OV-chipkaart, nu blijkt dat het systeem wederom is gekraakt. PVV-Tweede Kamerlid Machiel de Graaf: "Dit project past in het rijtje Fyra, HSL en Betuwelijn. Reizigers zijn nog steeds in de war van het onding en het project heeft veel te veel geld gekost. Het wordt tijd de stekker eruit te trekken en de strippenkaart terug in te voeren. De reiziger verdient deze service en duidelijkheid."

1.)
Bent u bekend met het bericht 'OV-chipkaart weer gekraakt' in de Telegraaf van 6 juni 2013?

2.)
Hoe vaak in de ontwikkeling en het bestaan van de OV-chipkaart zijn er fraude- en kraakgevallen geweest en wat was in alle gevallen de schade voor de vervoersbedrijven en de schatkist? Graag een uitgebreid overzicht.

3.)
Kunt u garanderen dat bij de kraak, zoals benoemd in het krantenbericht, de privacy van kaartgebruikers nooit in het geding is geweest? Zo neen, waarom niet?

4.)
Deelt u de mening dat de OV-chipkaart bijgezet kan worden in het lugubere rijtje van mislukte prestigeprojecten, zoals de Betuwelijn, de HSL, vele IT-projecten en de Fyra? Zo neen, waarom niet?

5.)
Bent u, na alle kraak- en fraude-ellende, bereid het hele OV-chipsysteem af te schaffen en uw verlies te nemen en de strippenkaart terug in te voeren? Zo neen, waarom niet?

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3495 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties