Geert Wilders moet op 20 januari voor de strafrechter verschijnen. Hij zal zich dan in de Amsterdamse rechtbank moeten verantwoorden voor zijn uitspraken over moslims. Dat heeft de PVV-leider De Telegraaf laten weten. Wilders is strijdbaar en wil er het ’proces van de eeuw’ van maken. „Ik wil dat de islam terechtstaat en niet ik”, aldus Wilders. „Daarom overweeg ik radicale imams en andere idioten als getuigen op te roepen.”

De politicus, die wordt bijgestaan door advocaat mr. Bram Moszkowicz, laat weten de vervolging nog altijd te betreuren.

„Ik vind het heel erg om daar te staan”, stelt Wilders. „Ik ben van mening dat het een politiek proces is. Het is triest dat ik me nu strafrechtelijk moet verdedigen voor politieke uitspraken. Ik hoop dat de vrijheid van meningsuiting wint. Ik ben ervan overtuigd dat het niet anders dan tot vrijspraak moet leiden.”

Aan het begin van dit jaar oordeelde het Amsterdamse gerechtshof dat Wilders moet worden vervolgd voor discriminerende en haatzaaiende uitspraken. Het OM besloot eerder niet tot vervolging over te gaan. Op 20 januari wordt nu begonnen met een regiezitting. De start van het proces valt in een ongunstige periode. In januari is de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, waaraan de PVV in Den Haag en Almere meedoet, in volle gang.

„Dit kost heel veel tijd en energie”, weet Wilders. „Het is geen debatje, maar gaat over mijn eigen kop. Ik had liever geen proces en vijf zetels minder in de peilingen, ik wil geen verdachte zijn.”

Mr. Bram Moszkowicz bevestigt dat de uitnodiging voor een regiezitting binnen is. Dan wordt volgens hem meteen duidelijk welke zwaargewichten beide partijen in de strijd zullen gooien.

„Deze zaak leent zich voor belangrijke, internationale getuige-deskundigen op het gebied van de vrijheid van meningsuiting”, aldus Moszkowicz.

Bron: Telegraaf 12 september 2009

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties