Skip to main content

In de media - Interviews

Onnodig gebulder - Kamervragen

Vragen van het lid De Mos (PVV) aan de ministers Eurlings en Cramer.

1)
Bent u bekend met het bericht ‘Onnodig gebulder’ (1)?

2)
Kunt u aangeven waarom u beleid voert waardoor Schiphol genoodzaakt is om de drukbezette Kaagbaan te sluiten, waardoor tienduizenden omwonenden extra geluidsoverlast krijgen van overvliegende vliegtuigen en welk milieudoel u daarmee wenst te bereiken? Zo neen, wilt u er dan voor zorgen dat Schiphol, die in goed overleg is met omwonenden, zelf kan bepalen welke landingsbanen zij gebruiken?

3)
Bent u bekend met het gegeven dat de mislukte vliegtax Schiphol blijvende financiële schade heeft berokkend, daar er passagiers blijvend via concurrerende luchthavens zijn blijven vliegen waar nooit geen vliegtax is geweest? Zo ja, wat gaat u doen om Schiphol, één van de grootste werkgevers van Nederland, te compenseren?

4)
Kunt u, onder de noemer van een ezel stoot zich in het algemeen geen tweemaal aan dezelfde steen, de garantie geven dat u Schiphol en de gebruikers ervan niet opnieuw gaat opzadelen met een milieubelasting, te weten ETS, een heffing op CO2-uitstoot, waardoor reizigers opnieuw zullen uitwijken naar luchthavens waar geen ETS-tax zal zijn en Schiphol wederom financiële schade zal leiden? Zo neen, waarom niet?

(1) ‘Onnodig gebulder’, De Telegraaf, 28 september 2009
(2) Bron: Schiphol      

  • Aangemaakt op .