STAATSSECRETARIS KEURT ISLAMITISCHE DISCRIMINATIE GOED

De Partij voor de Vrijheid reageert furieus op de brief van staatssecretaris Mansveld om de weigering van blindengeleidehonden in taxi's niet strafbaar te stellen. Het blijkt dat deze praktijk vooral in Amsterdam schering en inslag is.

PVV-Kamerlid Machiel de Graaf: "De staatssecretaris geeft taxichauffeurs een vrijbrief om blinden en slechtzienden te discrimineren, wat in de meeste gevallen gebeurt op basis van sharia-voorschriften. De staatssecretaris moet dit afdoende handhaven, of anders de regels veranderen" .

De PVV heeft Kamervragen gesteld en eist dat de staatssecretaris tot actie overgaat.

Vragen van de leden De Graaf en van Klaveren aan de staatssecretaris van I&M:

1.)
Bent u bekend met het bericht 'Wij willen met geleidehond in taxi kunnen'?*

2.)
Deelt u de mening van de PVV dat het weigeren van blinden en slechtzienden in taxi's, op grond van het willen meenemen van een geleidehond, onaanvaardbaar is? Zo neen, waarom niet?

3.)
Waarom buigt u voor deze vorm van islamitische discriminatie, zoals duidelijk wordt in het artikel, waarin gemeld wordt dat 80% van de weigeringen te maken heeft met het feit dat honden door islamitische chauffeurs worden gezien als onreine dieren?

4.)
Bent u alsnog bereid te gaan handhaven of anders met een wetsvoorstel te komen waarin wordt geregeld dat blindengeleidehonden niet in taxi's mogen worden geweigerd? Zo neen, waarom niet?

 

(*) AD, 24-01-2013

Download hier de poster

Poster Nederland weer van ons

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties