Skip to main content

Persberichten

PVV: “Toename trajectboetes ordinaire lastenverzwaring!”

De PVV is geschrokken van het aantal boetes dat dankzij de nieuwe trajectcontroles op onder meer de A2 is uitgeschreven. In heel Nederland werd er bijna een verdubbeling waargenomen van het aantal trajectboetes.

PVV-Kamerleden Machiel de Graaf en Lilian Helder: "De toename komt vooral door de A2, waar per dag liefst 2600 boetes worden uitgeschreven. Dat heeft niets meer te maken met het bevorderen van de verkeersveiligheid, maar alles met ordinaire belastingverhoging. De citroen wordt volledig uitgeperst, een schande!"

Schriftelijke Vragen van de leden Helder en De Graaf aan de ministers van V&J en I&M:

1.)
Bent u bekend met de cijfers met betrekking tot de trajectcontroles?(*)

2.)
Hoeveel snelheidsboetes werden er op het nieuwe boetetraject A2 Utrecht-Amsterdam in dezelfde periode van 2012 uitgedeeld?

3.)
Hoe hoog was de opbrengst van alle trajectcontroles in Nederland in de gemeten periode?

4.)
Hoeveel van de opbrengst komt ten goede aan de automobilist en in welke vorm komt de opbrengst ten goede van de automobilist?

5.)
In hoeverre is het aantal ongevallen op de nieuwe trajecten afgenomen, waaronder de A2, vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor?

6.)
Mocht het aantal ongevallen niet significant zijn afgenomen, waarmee bewezen wordt dat deze trajectcontroles niet werken, bent u dan bereid te stoppen met deze lastenverhoging? Zo neen, waarom niet?

(*) Bekijk hier de cijfers

  • Aangemaakt op .