Skip to main content

PVV: Wlz is mokerslag i.p.v. sluitstuk

De PVV reageert verbolgen op de nieuwe Wet langdurige zorg die alleen nog zorg biedt voor zeer ernstig zieke patiënten in de verpleeghuizen en zware instellingszorg voor gehandicapten en psychiatrische patiënten.

Achter het bedrag van €11 miljard die de staatssecretaris over de schutting naar de gemeenten en de zorgverzekering kiepert gaan honderdduizenden zeer zwakke en zieke hoogbejaarden, gehandicapten en psychiatrische patiënten schuil. Zij verliezen wèl hun recht op zorg. Zij verliezen wèl hun verzorgingshuis. Zij verliezen wèl hun beschermde woonomgeving.

PVV-Kamerlid Agema: "Hoe kan een staatssecretaris dan een wereldvreemd persbericht de wereld in sturen dat met de nieuwe Wlz niemand op straat komt te staan? Dat is nogal wiedes! De Wlz gaat over de verpleeghuizen. Het is nogal logisch dat hij die niet ook nog sluiten wil. Dat mag toch geen nieuws heten?! En dan ook nog eens doen alsof er weinig verandert. Van Rijn bezuinigt het astronomische bedrag van bijna vijf miljard euro op met name de ouderenzorg. Het is een gotspe mooie sier te maken zoals hij dat nu doet."