Skip to main content

Bijdrage Geert Wilders bij debat met Minister-President inzake deal met Cees H.

Vz,
Wat een ontzettende puinhoop. Wat een ontzettende puinhoop is het met het kabinet, op het ministerie van Veiligheid & Justitie.
Dat is het wat het ministerie van Veiligheid en Justitie het afgelopen jaar te zien gaf.
Hoeveel geld kreeg crimineel Cees H? Was het wel 1,25 miljoen, of toch 4,7 miljoen? Het ministerie wist het niet!
Was er wel of niet een bonnetje? Konden ze een jaar lang geen spoor van vinden!!

Het ministerie van V&J lijkt wel de Nederlandse Bermudadriehoek.
Alles verdwijnt er. De telefoontaps van Teeven in de zaak Van Rey, bewijsstukken van witwas-deals met topcriminelen. En vervolgens ook nog een keer de bewindslieden zelf.


Als bij een gemiddeld bedrijf dezelfde administratieve chaos zou heersen, dan zou zo'n bedrijf allang failliet zijn. Geen wonder dat het Nederlandse veiligheidsbeleid failliet is. Jihadisten worden vrijgesproken, de grenzen staan wagenwijd open, en criminelen wordt de kans gegeven om geld wit te wassen achter de rug van de belastingdienst om. Het gezag heeft geen gezag meer.

Nu is er eindelijk ook op het ministerie een screenshot opgedoken van de betaling. En toch blijkt het 4,7 miljoen gulden te zijn.
Opstelten en Teeven gisteren via de achterdeur opgestapt. Terecht dat ze weg zijn!
Maar er zijn inderdaad nog heel veel onbeantwoorde vragen.

Waarom nu pas, komt die screenshot naar boven? Wat wist de Minister-President? En wanneer? Met wie heeft hij gesproken? Het is toch werkelijk ongeloofwaardig dat de heer Teeven in zijn rol als Officier van Justitie niet zou hebben geweten dat het om 4,7 miljoen gulden ging. Wie gelooft dat nog?
En is dat ooit besproken met de Minister-President? Bij een bewindspersonenoverleg of in de Ministerraad of waar dan ook?
Antwoorden voorzitter, antwoorden die we nodig hebben.

Maar duidelijk is dat deze premier, premier Rutte, de regie totaal kwijt is. Hij heeft zijn partij in een crisis gestort. Nadat het land door zijn beleid ook al in een crisis is gekomen.

Vz,
Mijn partij, de PVV, rouwt niet over het vertrek van beide bewindslieden. Tegen beide hebben we dan ook al eerder moties van wantrouwen ingediend. Sterker nog, ik zeg tegen de Minister-President: volg hun goede voorbeeld! Stap op met uw hele Kabinet! Hoe eerder uw rampkabinet vertrekt, hoe beter! U heeft Nederland al genoeg de vernieling in gedreven. Ga weg, stap op! Ga maar weer pindakaas verkopen of wat u ook wilt doen.

Maar als dat niet gebeurd, als u toch blijft zitten... Als u niet naar mij luistert, benoem dan onmiddellijk, vandaag nog, een nieuwe Minister van Veiligheid & Justitie. Want het kan toch niet zo zijn dat op het moment dat wij onder vuur liggen van islamterroristen die ons de oorlog hebben verklaard, dat wij een minister die over dakbedekking en energielabels gaat, verantwoordelijk maken voor de terreurbestrijding.
Wie verzint zo iets?

Vz,
Nederland verdient beter dan de puinhopen van dit Kabinet.
Voor volk en vaderland zeg ik tegen dit Kabinet: Hou ermee op!

En tegen de kiezer, mevrouw de voorzitter, tegen de kiezer zeg ik: Dien volgende week woensdag op 18 maart een motie van wantrouwen in tegen dit Kabinet!
Stuur ze weg via die verkiezingen.
Genoeg is genoeg!

Dank u wel.