Skip to main content

PVV wil opheldering: EU vindt Hezbollah geen terroristische organisatie

Terwijl in het anti-joodse haattheater van de VN, Iran de Joodse Staat beschuldigde van de terreuraanslag op Israëliërs in Bulgarije, vindt de Europese Unie dat Hezbollah geen terroristische organisatie mag worden genoemd.

“Onbegrijpelijk, dat Nederland hier gaan afstand van heeft genomen”  aldus PVV-buitenlandwoordvoerder Raymond de Roon: “Het is evident dat Hezbollah, als grootste vriend van Iran, de hand heeft in terreur. Iran en Hezbollah willen vernietiging van Israël en schuwen daarbij terreur niet. De VS heeft de militante vleugel van Hezbollah wel als terroristische organisatie bestempeld. De EU en Nederland zouden dat ook moeten doen.” 

Lees hier de vragen van De Roon en Wilders (beiden PVV) aan minister Rosenthal: 

Vragen van de leden De Roon en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over weigering van de EU om Hezbollah als terroristische organisatie aan te merken:

1.)
Kent u het bericht ‘EU rebuffs call to put Hezbollah on terror list’? (1) 

2)
Deelt u de mening van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken dat het onacceptabel is dat de EU om de tafel zit met Hezbollah, terwijl Hezbollah terroristische activiteiten uitvoert op ondermeer Europees grondgebied? 

3.)
Klopt het dat Israël al sinds medio jaren 1990 de EU van inlichtingen voorziet over het terroristische karakter van Hezbollah? 

4.)
Deelt u de overtuiging dat er voor de EU meer dan voldoende tastbaar bewijs beschikbaar is dat Hezbollah betrokken is bij terroristische activiteiten, en dat het urgent is om Iran niet weg te laten komen met terreurdaden die zij pleegt met behulp van haar proxy Hezbollah? (2) 

5.)
Is het standpunt van de Nederlandse regering nog steeds dat er geen onderscheid gemaakt dient te worden tussen de diverse takken van Hezbollah omdat ze door één overkoepelende raad worden aangestuurd? Zo nee, waarom niet? (3) 

6.)
Is het waar dat Frankrijk de grote dwarsligger is? Welke overige EU-landen dwarsbomen het plaatsen van Hezbollah op de EU-lijst van terroristische organisaties? 

7.)
Welke stappen bent u van plan te ondernemen om te bewerkstelligen dat Hezbollah eindelijk op de EU-lijst van terroristische organisaties geplaatst wordt? (4)

 

(1)
http://www.jpost.com/International/Article.aspx?ID=278751&R=R1&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitt   er 

(2)
 http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158218

http://www.washingtoninstitute.org/uploads/Documents/testimony/LevittTestimony20120725.pdf, pg. 14 

(3)
 http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2010/06/02/beantwoording-vragen-coruz-over-hezbollah-en-de-eu-lijst-van-terroristische-organisaties.html 

(4)
 http://www.fpc.state.gov/documents/organization/150207.pdf, pg. 24