Skip to main content

PVV: geen geld meer naar Palestijnen

De leider van de palestijnse autoriteit verheerlijkt terroristen in een recente toespraak. Tot nu toe vergoeilijkte de Nederlandse regering dat gedrag.

"Terwijl de regering door Brusselse eisen de financiele broekriem van de Nederlandse belastingbetalers fors aanhaalt, deelt zij het geld uit aan een Palestijnse bende die terroristen verheerlijkt en van salarissen voorziet", aldus PVV-kamerlid De Roon. "De Nederlandse burger heeft hier geen enkel belang bij. Bovendien staan die terroristenaanbidders in de weg aan een vreedzame oplossing in het Midden-Oosten".

Zie hieronder de vragen die De Roon aan de regering stelde:

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over de speech van de leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas

1.)
Bent u op de hoogte van de inhoud van de speech van Mahmoud Abbas ter herdenking van de eerste terreuraanslag van Fatah, die uitgezonden werd op de officiƫle televisiezender van de Palestijnse Autoriteit op 4 januari 2013? ( 1)

2.)
Bent u bekend met de terreurdaden van de door Abbas geprezen personen? ( 2)

3.)
Deelt u de mening dat het verwerpelijk is goede banden te onderhouden met een Autoriteit wiens eigen leider, in het openbaar en via officiƫle media, terroristen verheerlijkt?

4.)
Bent u het met mij eens dat deze speech valt onder terrorismeverheerlijking? Zo nee, waarom niet?

5.)
Deelt u de overtuiging dat de aangenomen motie die de regering verzoekt de subsidie aan de Palestijnse Autoriteit te stoppen indien er geen effectieve maatregelen worden genomen tegen terrorismeverheerlijking, hier van toepassing is? (3) Zo nee, waarom niet?

6.)
Bent u nu eindelijk bereid uitvoering te geven aan deze motie, door per direct de financiering van deze Palestijnse terrorismeverheerlijkende club, nota bene met ons belastinggeld, te stoppen en hier ook in Europees verband naar toe te werken? Zo nee, waarom niet?

(1) Memritv.org

(2) Likud.nl

(3) Zoek.officielebekendmakingen.nl