Skip to main content

PVV: Stop Europese impuls van massa-immigratie

Vragen van de leden Fritsma, Bontes en Wilders (allen PVV) aan de minister voor Immigratie, Integratie en Asiel en de staatssecretaris voor Europese Zaken over het bericht dat de EU de deur open zet voor vele vreemdelingen (*).

1.)
Hoe beoordeelt u het dat de EU allerlei akkoorden sluit die het voor bijvoorbeeld Marokkanen, Egyptenaren en Kaapverdiërs veel makkelijker (gaan) maken om de EU binnen te komen?

2.)
Waarom doet Nederland mee met het afsluiten van dergelijke akkoorden?

3.)
Deelt u de mening dat het absurd is om 'vrij reizen' als ruilmiddel te gebruiken om hervormingen in de betreffende landen te bevorderen? Zo neen, waarom niet?

4.)
Acht u het in het belang van Nederland wanneer veel meer vreemdelingen makkelijker -en zelfs zonder visum- naar ons land kunnen reizen? Hoe verhoudt zich dit tot bijvoorbeeld het tegengaan van illegaliteit, criminaliteit, islamisering en de komst van kansarmen?

5.)
Bent u bereid om te kiezen voor eigen grenzen en eigen immigratiebeleid en derhalve om te bevorderen dat Nederland uit de EU stapt? Zo neen, waarom niet?

6.)
Bent u bereid deze zotte Europese plannen linea recta de prullenbak in te gooien of gaat u net als bij de aanpassing van de gezinsrichtlijn weer falend en buigend door europa reizen om te worden afgeserveerd?

(*) Nu.nl