Skip to main content

PVV: Nederland géén pinautomaat voor St. Maarten - Kamervragen

Vragen van de leden Wilders en Brinkman (beiden PVV) aan de staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties over het bericht dat Nederland miljoenen investeert in Sint Maarten:

1.)
Bent u bekend met het bericht dat Nederland miljoenen investeert in St. Maarten?*

2.)
Waarom fungeert u voor de zoveelste maal als pinautomaat voor de 'grotendeels' corrupte bestuurders van het eiland Sint Maarten?

3.)
Hoe heeft het kunnen gebeuren dat ondanks dat St. Maarten wellicht het meest toeristische eiland van de Cariben is,  zij geen geld kunnen vinden om de financieel-economische positie te verbeteren? Is hier sprake van compleet wanbestuur?

4.)
Deelt u de mening dat als dit eilandje ooit autonoom wil worden, het tijd wordt dat zij toch zelf de broekriem eens gaat ophouden en niet bij elk plannetje aan komt kloppen bij de Nederlandse regering? Zo neen, waarom niet?

5.)
Kunt u de Nederlandse belastingbetaler garanderen dat u nu eindelijk eens ophoudt met het oeverloos verplaatsen van zuurverdiend geld van hun broekzakken naar de broekzakken van de elite van een door-en-door corrupt eiland? Zo neen, waarom niet?

* Klik hier om het bericht op de site van Elsevier te lezen.