Skip to main content

PVV: eermoordenaars denaturaliseren en uitzetten! - Kamervragen

Vragen van de leden Fritsma, de Roon en Wilders (allen PVV) aan de minister en staatssecretaris van Justitie over het door Duitsland uitzetten van een eermoordenaar.

1.)
Heeft u kennis genomen van het bericht dat Duitsland een Turk heeft uitgezet die zich schuldig heeft gemaakt aan een eermoord? *

2.)
Deelt u de mening dat de Duitse autoriteiten het goede voorbeeld geven door deze in Duitsland geboren Turk het land uit te zetten? Zo neen, waarom niet?

3.)
Deelt u voorts de mening dat de Duitse autoriteiten het goede voorbeeld geven door deze eermoordenaar niet als echte Duitser te beschouwen, omdat het plegen van eerwraak strijdig is met onze westerse kernwaarden? Zo neen, waarom niet?

4.)
Erkent u dat Duitsland het probleem van eerwraak daadkrachtiger aanpakt dan u dat doet, omdat u daders van eerwraak enerzijds veel te licht straft en anderzijds niet het land uitzet, zelfs wanneer ze hier jarenlang zonder verblijfsvergunning wonen (zoals in de zaak onder IND dossiernummer 9111120159)? Zo neen, waarom niet?

5.)
Erkent u dat allochtonen die er barbaarse cultuuruitingen als eerwraak op nahouden niets in Nederland te zoeken hebben? Zo neen, waarom niet?

6.)
Bent u bereid om het Duitse voorbeeld te volgen en alle allochtone daders van eerwraak, zo nodig na denaturalisatie, het land uit te zetten zodra ze een zware gevangenisstraf hebben uitgezeten? Zo neen, waarom niet?

* NOS- Teletekst 5 augustus 2008