Skip to main content

PVV: Géén iftar-maaltijd op kosten belastingbetaler! - Kamervragen

Vragen van de leden Fritsma en De Roon (beiden PVV) aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het organiseren van een iftar-maaltijd op kosten van de belastingbetaler.

1.)
Is het juist dat de gemeente Zeist op 19 september 2008 een iftar-maaltijd organiseert en betaalt [1]?

2.)
Deelt u de mening dat het zeer onwenselijk is dat een gemeente een islamitisch evenement organiseert en dit volledig betaalt met geld van de plaatselijke belastingbetalers? Zo neen, waarom niet?

3.)
Deelt u tevens de mening dat het ronduit schandelijk is dat de gemeente Zeist hiervoor maar liefst € 25.000,- belastinggeld uittrekt en dat in dit kader absoluut geen genoegen kan worden genomen met de opmerking van een PvdA-raadslid dat “het nogal wat kost om er zeker van te zijn dat het voedsel halal is” [2]?

4.)
Deelt u verder de mening dat het absurd is om voor deze gelegenheid een dure locatie als Slot Zeist af te huren? Zo neen, waarom niet?

5.)
Realiseert u zich dat halal-slachten zeer dieronvriendelijk is en dat het onacceptabel is dat een Nederlandse gemeente indirect meewerkt aan deze primitieve islamitische mishandeling van dieren?

6.)
Realiseert u zich voorts dat het juist van cruciaal belang is dat moslims zich aan de Nederlandse samenleving aanpassen in plaats van andersom? Zo ja, hoe valt dit te rijmen met de actie van genoemde gemeente?

7.)
Is u bekend of dergelijke iftar-maaltijden ook in andere gemeenten met geld van de hardwerkende belastingbetaler worden gefinancierd? Zo ja, welke gemeenten betreft het hier en wat zijn de totale kosten?

8.)
Kunt u er zorg voor dragen dat geen enkele gemeente energie en gemeentelijk belastinggeld steekt in islamitische evenementen als iftar-maaltijden? Zo neen, waarom niet?


[1] Klik hier om het bericht op de website van de gemeente Zeist te lezen.

[2] Klik hier om het bericht op de website van het Algemeen Dagblad te lezen.