Skip to main content

PVV: geen Suikerfeestpropaganda door Aboutaleb - Kamervragen

Vragen van het lid Fritsma (PVV) aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie over de uitspraak van de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat het Suikerfeest net zo breed zou moeten worden gevierd als kerst *

1.)
Is het waar dat de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij de opening van het Ramadan Festival op 1 september 2008 in Amsterdam de wens heeft uitgesproken om het Suikerfeest net zo breed te vieren als kerst? Zo ja:

2.)
Deelt u de mening dat het bijzonder onwenselijk is dat een bewindspersoon dit soort provocerende pro- islam uitspraken doet? Zo ja, hoe gaat u hem hier op aanspreken? Zo neen, waarom niet?

3.)
Realiseert u zich dat deze uitspraak een grove belediging is van de Nederlandse bevolking, die voor het merendeel niets op heeft met de islam, en dus ook het Suikerfeest niet opgedrongen wil krijgen? Zo neen, waarom niet?

4.)
Spreekt genoemde staatssecretaris namens het hele kabinet met zijn bizarre uitspraak? Zo neen, wat is het principe dat het kabinet met één mond spreekt nog waard? Zo ja, kan het kabinet onmiddellijk ophouden met deze afschuwelijke zelfislamisering en de scheiding tussen kerk en staat weer in ere herstellen?

5.)
Deelt u onze mening dat, als staatssecretaris Aboutaleb in een land wil wonen waar het Suikerfeest breed gevierd wordt, hij beter terug kan keren naar Marokko? Zo neen, waarom niet?

* Metro, 2 september 2008