Skip to main content

PVV eist einde aan voortwoekerende loverboyverschijnselen - Kamervragen

Vragen van de leden Agema en De Roon (PVV) aan de ministers voor Jeugd & Gezin en Justitie over de berichtgeving dat loverboys via het internet slachtoffers zoeken

1.)
Bent u bekend met het berichten “Loverboy zoekt via internet” en “Utrecht wil opvang van misbruikte meisjes delen”? (*)

2.)
Hoe kan het dat de problemen rond het walgelijke verschijnsel van de “loverboy” gewoon voort lijken te woekeren, terwijl het hier gaat om een niet te tolereren misstand die met urgentie moet worden bestreden? Is er sprake van een dalende of juist stijgende trend? 

3.)
Deelt u de mening dat het bewust selecteren van meisjes met een lichte verstandelijke beperking, die misschien in letterlijke zin wel meerderjarig zijn, maar niet qua mentale leeftijd, een extra weerzinwekkende dimensie aan dit verschijnsel geeft? Zijn gerichte maatregelen ter bescherming van deze kwetsbare groep mogelijk? Zo neen, waarom niet?

4.)
In hoeverre hangt de oververtegenwoordiging van Turken en Marokkanen onder de daders van gedwongen prostitutie en andere vormen van seksueel geweld samen met het gestoorde vrouwbeeld dat die groepen koesteren?

5.)
Beschikken we überhaupt over gedetailleerde landelijke cijfers als het gaat om de loverboy-problematiek? Zo ja, kunt mij daar inzicht in geven? Zo neen, is het geen zaak om daar zo snel mogelijk beschikking over te krijgen?

6.)
Deelt u de mening dat we haast moeten maken met het verhogen van de prostitutieleeftijd naar 21 jaar omdat prostitutie in Nederland op dit moment vanaf 18 jaar volkomen legaal is en loverboys daardoor ongestoord hun gang kunnen gaan? Zo neen, waarom niet?

Volkskrant, Loverboy zoekt via internet, 9 september 2008
Volkskrant, Utrecht wil opvang van misbruikte meisjes delen, 9 september 2008