Skip to main content

PVV: Marokkaanse spion denaturaliseren en uitzetten - Kamervragen

Vragen van de leden Brinkman, Fritsma en Wilders (allen PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken, de minister van Buitenlandse Zaken en aan de minister van Justitie.

1.)
Heeft u kennis genomen van het bericht: ”Politieagent spion Marokko”(*)?

2.)
Kunt u aangeven waarom de betreffende politieman niet kan worden vervolgd? Levert politie informatie doorgeven in het algemeen en aan een buitenlandse dienst in het bijzonder geen strafbaar feit op? Zo nee bent u met ons van mening dat dergelijke spionage activiteiten strafbaar zouden moeten zijn?

3.)
Bent u met ons van mening dat de betreffende brigadier nimmer meer een baan bij de overheid zou mogen betrekken? Zo nee, waarom niet? Zo ja hoe gaat u dit initiëren?

4.)
Hoe beoordeelt u het in dit geval, dat een Marokkaanse Nederlander, die hier door de halve politieke en Koninklijke elite in de armen is gesloten, zijn positie in Nederland schaamteloos heeft misbruikt door voor Marokko te spioneren?

5.)
Hoe lang bent u op de hoogte van deze spionage?

6.)
Bent u met ons van mening, dat dit voorval het bewijs is dat een dubbele nationaliteit inderdaad een dubbele loyaliteit in houdt en dat dit absoluut onwenselijk is?

7.)
Bent u bereid de Marokkaanse ambassadeur op het matje te roepen en hem duidelijk te maken dat het niet gepikt wordt dat een Marokkaanse geheime dienst Marokkanen in Nederland ronselt om voor hen te spioneren? Zo nee, waarom niet?

8.)
Bent u tenslotte bereid om de betrokken spion te denaturaliseren en naar Marokko uit te zetten, nu duidelijk is dat zijn loyaliteit meer bij dat land ligt dan bij Nederland en hij onze samenleving alleen maar schade toebrengt? Zo nee, waarom niet?

(*) Klik hier om het bericht op de website van het Algemeen Dagblad te lezen.