Skip to main content

PVV: ambtenaar in islamitische kledij is onacceptabel - Kamervragen

Vragen van de leden Fritsma en Brinkman (beiden PVV) aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over een ambtenaar in islamitische kledij bij de gemeente Leidschendam-Voorburg.

1.)
Is het waar dat een medewerkster van de gemeente Leidschendam-Voorburg gekleed gaat in een Perzische chador bij het uitoefenen van haar werkzaamheden als baliemedewerkster?*

2.)
Deelt u de mening dat het volstrekt onacceptabel is wanneer een ambtenaar gekleed gaat in islamitische kledij bij het uitoefenen van haar representatieve gemeentewerkzaamheden? Zo neen, waarom niet?

3.)
Deelt u voorts de mening dat moslims zich aan de Nederlandse samenleving aan moeten passen in plaats van andersom, en dat ook daarom het dragen van islamitische kledij door baliemedewerkers niet kan?  Zo neen, waarom niet?

4.)
Bent u met mij van mening dat het te gek voor woorden is dat de gemeente Leidschendam-Voorburg is overgegaan tot het laten maken van islamitische werkkleding in de vorm van een hoofddoek met het gemeentelogo, daar een gemeente zich niet in mag laten met islamitische invloeden en uitingen? Zo neen, waarom niet?

5.)
Realiseert u zich dat burgers het storend (kunnen) vinden dat ze bij de gemeente te woord worden gestaan door iemand die een ideologie uitdraagt waar de meeste Nederlanders niets mee hebben?

6.)
Wordt het dragen van dit soort islamitische kledij ook in andere gemeenten gedoogd? Zo ja, welke gemeenten betreft het hier?

7.)
Bent u bereid om alle gemeenten hierop aan te spreken en er voor te zorgen dat het dragen van storende kledij die niet in onze samenleving past wordt tegengegaan? Zo neen, waarom niet?

* Klik hier om het bericht te lezen op de webnsite van de Telegraaf.