Skip to main content

PVV: Klink lapt zelf afspraken rookverbod aan de laars - Kamervragen

Vragen van het lid Agema (PVV) aan de minister van VWS over het bericht dat hij per 1 oktober horecaondernemers direct wil laten beboeten bij een overtreding van het rookverbod terwijl hij eerder een handhavingssysteem toezegde van eerst een waarschuwing en daarna pas een boete.

1.)
Bent u bekend met de berichten (*) “Na 1 oktober boetes bij overtreden rookverbod” en Rookverbod in Europa”?

2.)
Kunt u zich nog herinneren dat u het tijdens het mondelinge vragenuur van 1 juli jl. roerend met ondergetekende eens was en zei, ik citeer: “I couldn’t agree more. Niet alleen de eerste dagen, maar überhaupt zal het zo zijn dat er bij de eerste overtreding een waarschuwing volgt en vervolgens pas een boete." Waarom verandert u een standpunt waar u eerst zo een groot voorstander van was? Deelt u de mening dat dit uw betrouwbaarheid als minister beslist niet ten goede komt?

3.)
Deelt u de mening dat wanneer in Ierland als gevolg van het rookverbod 800 horecaondernemingen genoodzaakt waren te sluiten, dar in Nederland deze misère hoe dan ook voorkomen moet worden door het opheffen van het rookverbod in tenminste kleine cafés met 1 ontvangstruimte zoals in Duitsland?

(*)
Klik hier om het bericht te lezen op de website van de Telegraaf.
Klik hier om het bericht te lezen op de website van BN/deStem.