Skip to main content

PVV: keiharde aanpak Marokkaanse kolonisten - Kamervragen

Vragen van het lid Fritsma aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie, van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Justitie over het door Marokkanen plunderen van een supermarkt.

1.)
Bent u bekend met het bericht "Marokkaanse jeugd plundert filiaal van Albert Heijn"?*

2.)
Is het waar dat van de vijftien daders slechts vijf zijn opgepakt en dat twee van die vijf criminelen alweer zijn vrijgelaten? Zo ja; waarom is niet de hele groep opgepakt en waarom zijn twee van de criminelen alweer vrij?

3.)
Hoe is het mogelijk dat u kennelijk nog steeds niet in staat bent om Marokkaanse straatterroristen op te pakken en vast te zetten, zelfs als ze plunderend, stenen gooiend en mensen bedreigend door het leven gaan en daar ook foto's van zijn gemaakt?

4.)
Zijn de daders bij politie / justitie bekend? Zo ja, op grond van welke delicten en van welk aantal misdrijven?

5.)
Wanneer gaat u de Marokkaanse gemeenschap eens duidelijk oproepen respect te hebben voor de Nederlandse bevolking en samenleving? Hoe kan het dat u autochtone Nederlanders wel om de haverklap vraagt respect te hebben voor moslims, terwijl dat duidelijk minder relevant is?

6.)
Realiseert u zich dat de Nederlandse bevolking de Marokkaanse intifada spuugzat is en terecht een harde aanpak eist voor alle scheldende, spugende, intimiderende, stenen gooiende, rovende criminelen? Zo ja:

7.)
Erkent u eindelijk de noodzaak om volhardende Marokkaanse straatterroristen uit Nederland te verwijderen, inclusief de ouders als het minderjarigen betreft? Zo neen, waarom niet?
 
* De Telegraaf, 2 oktober 2008