Skip to main content

PVV: Europees immigratiebeleid is rampzalig voor Nederland - Kamervragen

Vragen van het lid Fritsma (PVV) aan de minister van Justitie over het bericht dat Nederland volgens de Europese Commissie te hoge eisen stelt bij gezinshereniging.

1.)
Klopt het dat de Europese Commissie stelt dat de Nederlandse regels voor gezinshereniging in strijd zijn met de Europese regelgeving? Zo ja, hoe beoordeelt u deze stelling?  

2.)
Hoe gaat u er zorg voor dragen dat de bestaande regels betreffende gezinsmigratie, waar de Europese commissie nu over struikelt, onverkort gehandhaafd blijven?

3.)
Deelt u de mening dat de stelling van de Europese commissie bewijst dat een gezamenlijk Europees immigratiebeleid zeer slecht is voor Nederland? Zo neen, waarom niet? Zo ja:
Wat gaat u er aan doen om de zeggenschap over immigratie weer helemaal naar Nederland toe te trekken?

4.)
Hoe worden de andere problemen opgelost die we "dankzij" Europa op immigratiegebied hebben, zoals de Europa-route waarmee niet westerse immigranten massaal de Nederlandse regels voor gezinsmigratie (kunnen) ontduiken?

5.)
Deelt u tenslotte de mening dat het noodzakelijk is om een immigratiestop in te stellen voor mensen uit moslimlanden om de rampzalige islamisering van onze samenleving een halt toe te roepen? Zo neen, waarom niet?

Klik hier om het artikel te lezen op de website van de Volkskrant.