Skip to main content

PVV: Verdrag met Saoedi-Arabië door papierversnipperaar - Kamervragen

Vragen van het lid Wilders aan de ministers van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken naar aanleiding van het op 13 oktober 2008 ondertekende belastingverdrag tussen Nederland en Saoedi-Arabië (*)

1.)
Bent u ermee bekend dat Saoedi-Arabië een op de koran en de sharia gebaseerde Wahhabitische theocratie is waar noch vrijheid van meningsuiting, noch vrijheid van religie, noch een onafhankelijk gekozen parlement, noch een onafhankelijke en onpartijdige rechterlijke macht bestaat?

2.)
Bent u ermee bekend dat in Saoedi-Arabië mannen en vrouwen niet gelijkwaardig zijn, homoseksuele handelingen strafbaar zijn gesteld en dat op afvalligheid de doodstraf staat?

3.)
Bent u ermee bekend dat Saoedi-Arabië jaarlijks tientallen executies uitvoert waarbij de doodstraf geschiedt door middel van onthoofding?

4.)
Bent u ermee bekend dat Saoedi-Arabië aan zelfs kinderen de doodstraf oplegt?

5.)
Het bovenstaande overziende, deelt u de mening dat het door de minister van Economische Zaken ondertekende belastingverdrag tussen Nederland en Saoedi-Arabië door de papierversnipperaar moet worden gehaald? Zo neen, waarom niet?

6.)
Het bovenstaande overziende, deelt u de mening dat de Nederlandse betrekkingen met deze Wahhabitische dictatoriale schurken en Mohammed-aanbidders op een zo laag mogelijk pitje moet worden gezet? Zo neen, waarom niet?

7.)
Het bovenstaande overziende, wilt u aan Saoedi-Arabië eindelijk dezelfde urgentie koppelen als aan bijvoorbeeld Iran? Wilt u zich hiervoor ook binnen de EU sterk maken? Zo neen, waarom niet? Zo ja, op welk wijze gaat u dit doen?

(*) Klik hier om het bericht te lezen op de website van de Telegraaf.