Skip to main content

Politie laat slachtoffer antisemitisch geweld in de kou staan - Kamervragen

Vragen van de leden Brinkman, Wilders en Fritsma (allen PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de minister van  Wonen, Wijken en Integratie over het bericht in het Parool  dat een man op basis van zijn Joodse afkomst is mishandeld.

1.) 
Heeft u kennisgenomen van het bericht ‘Man mishandeld om Joodse afkomst’? *

2.) 
Hoe beoordeelt u de weigering van de dienstdoende agenten om direct na het incident aangifte op te nemen van mishandeling en kunt u aangeven of er vaker mishandelde burgers worden weggestuurd door de politie?

3.) 
Welke opsporingsactiviteiten vinden er plaats of hebben er al plaatsgevonden naar de daders van deze rassenhaat? 

4.) 
Heeft de mishandelde Joodse man bij het opnemen van zijn aangifte deelgenomen aan een foto-confrontatie waar hij geconfronteerd werd met foto’s van mogelijke daders van de mishandeling? Zo neen, waarom niet?

5.) 
Kunt u een overzicht geven van de aangiftes die er in 2006, 2007, 2008 zijn gedaan over deze vorm van mishandeling en rassenhaat en kunt u aangeven hoe vaak Marokkanen hiervan de mogelijke daders waren en of die aangiftes uiteindelijk tot veroordelingen hebben geleid? Zo neen, waarom niet, Zo ja hoe hoog waren die straffen.

6.)
Bent u met ons van mening dat indien dergelijke daders recidiveren, zij indien nodig moeten worden gedenaturaliseerd en moeten worden uitgezet?

Klik hier om het artikel te lezen op de website van het Parool.