Skip to main content

PVV: Bloeddorstige islamitische gewoonte ontoelaatbaar - Kamervragen

Vragen van de leden Brinkman, Fritsma en De Roon (allen PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de minister Justitie.

1.)
Is het juist dat, volgens omwonenden, ongeveer 5 weken geleden, op het terrein van de El Tawheed moskee, gevestigd Jan Hanzenstraat 116-118 te Amsterdam, in het openbaar iemand een “lijfstraf” is toegediend en dat zowel het stadsdeel Oud-West en de politie Amsterdam hiervan op de hoogte zijn? 

2.)
Kunt u aangeven wat de politie Amsterdam vervolgens met deze melding heeft gedaan, zijn er mogelijke verdachten aangehouden en wat heeft justitie met deze zaak gedaan?

3.)
Zijn de mogelijke daders betrokken bij de moskee en hebben zij een dubbele nationaliteit? Zo ja bent u met ons van mening dat dergelijke daders gedenaturaliseerd moeten worden en na het uitzitten van hun straf moeten worden uitgezet? Zo nee waarom niet?

4.)
Bent u met ons van mening dat een moskee, van waaruit lijfstraffen worden gegeven, meteen gesloten moet worden, de bestuurders moeten worden vervolgd en na het uitzitten van hun straf indien mogelijk gedenaturaliseerd moeten worden en moeten worden uitgezet?  Zo nee waarom niet?