Skip to main content

PVV: Marokkaanse enclave Rotterdam grote zotheid - Kamervragen

Naar aanleiding van de berichtgeving in verschillende media stellen de leden Fritsma, Madlener en Wilders (allen PVV) schriftelijke vragen aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie over het bericht dat in Rotterdam een wijk in Marokkaanse stijl gebouwd gaat worden. Het idee voor dit ‘Casablanca aan de Maas’ komt voort uit de kort geleden opgeleverde Mediterrane woonwijk Le Medi. De PVV is van mening dat er meer begrip moet zijn voor de gevoelens van onbehagen van de oorspronkelijke Rotterdamse bevolking die zich steeds meer een vreemde in eigen stad voelt nu er na de onlangs opgeleverde wijk Le Medi plannen zijn voor een Marokkaanse enclave. De genoemde Marokkaanse wijk zou er naar de mening van de PVV dan ook niet moeten komen.

Vragen van de leden Fritsma, Madlener en Wilders (allen PVV) aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie over het bericht dat in Rotterdam een wijk in Marokkaanse stijl gebouwd gaat worden.

1.)
Bent u bekend met het bericht “'Rotterdam gaat wijk bouwen in Marokkaanse stijl”? (1)

2.)
Klopt het dat de wijk “Le Riad” wordt gebouwd in de Marokkaans-arabeske stijl met de achterliggende gedachte om alle Rotterdammers kennis te laten maken met Marokkaanse architectuur?

3.)
Bent u met mij van mening dat woningen gebouwd moeten worden om er voor te zorgen dat er voor iedere Nederlander voldoende en betaalbare woonruimte beschikbaar is en niet om mensen kennis te laten maken met Marokkaanse architectuur?

4.)
Deelt u voorts onze mening dat met dit idee het foute signaal wordt afgegeven dat de Nederlandse samenleving zich aan allochtonen aanpast in plaats van andersom? Zo neen, waarom niet?

5.)
Kunt u begrip op brengen voor de gevoelens van onbehagen van de oorspronkelijke Rotterdamse bevolking die zich steeds meer een vreemde in eigen stad voelt nu er na de onlangs opgeleverde Mediterrane woonwijk Le Medi in Rotterdam-Delfshaven ook nog een wijk in Marokkaanse stijl gebouwd gaat worden?

6.)
Deelt u tevens de mening dat het bizar en volstrekt ongewenst is dat er in Nederland wijken ontstaan waar helemaal niets Nederlands meer aan te zien is?

7.)
Kunt u er zorg voor dragen dat genoemde Marokkaanse wijk er niet gaat komen? Zo neen, waarom niet?

Klik hier voor het complete artikel op de website van Elsevier